Press "Enter" to skip to content

Tökéletes palacsinta


Palacsinta lekvárral megtöltve

Tökéletes palacsinta recept. Ennél valami édeset, finomat, de nem tudod, hogy mit? Süss palacsintát! Ne keseredj el, ha elsőre esetleg nem lesz tökéletes! Ha elszakadna, akkor is megeheted. A lényeg, hogy a tészta ne túl híg és ne túl sűrű legyen! Ezt tudod korrigálni: ha híg, egy kis lisztet adj hozzá, ha sűrű, egy kis tejet vagy vizet!

Tökéletes palacsinta recept

  1. A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen. A végén hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Én letakarva pihentetem az egészet kb. fél óráig. Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel hígítsuk.
  2. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát. Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.
  3. A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük. Feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.

Jó étvágyat kívánok!

Palacsinta lekvárral megtöltve
A tökéletes palacsinta mindig a legfinomabb.
Palacsinta lekvárral megtöltve

Tökéletes palacsinta

ELŐKÉSZÍTÉS10 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
Pihenőidő10 perc
ELKÉSZÍTÉS50 perc
FOGÁSDesszert, Ebéd
KONYHAHagyományos
ADAG 18 darab

HOZZÁVALÓK
  

Palacsinta tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl buborékos ásványvíz vagy szóda
  • 1 evőkanál olaj

Töltelék hozzávalói:

  • lekvár
  • cukrozott kakaó
  • cukrozott fahéj
  • túrós töltelék: túró, cukor, reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen. A végén hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Én letakarva pihentetem az egészet kb. fél óráig. Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel hígítsuk.
  • A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát. Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.
  • A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük. Feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Tökéletes palacsinta jellemzői

"Tökéletes palacsinta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük