Íme a 6 tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez! Most megtudhatod azt a néhány kulcsfontosságú tanácsot, amelyek segítségével egyszerűen elkészítheted a legfinomabb palacsintádat. Ismerd meg azt a 6 alapvető tippet, amelyek garantáltan segítenek abban, hogy tökéletes palacsintákat készíts!
6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez
- Ahhoz, hogy könnyebb legyen a palacsintatészta a tej mellé érdemes egy kevés ásványvizet vagy szódát hozzáadni.
- A sütést megkönnyítése érdekében, csorgassunk a tésztamasszához némi olajat.
- Keverjük csomómentesre a palacsintatésztát villával vagy kézi-, gépihabverő segítségével. A tökéletes palacsintatészta szinte tejszín sűrűségűnek kell lennie.
- Sütés előtt minimum 30 percet pihentessük a tésztát.
- A palacsinta fordításához használjunk széles pengéjű, lekerekített végű kést. Kivéve akkor, ha profi palacsinta sütők vagyunk, akik a levegőben is át tudják fordítani a palacsintatésztát, úgy hogy nem ragad a plafonra.
- A palacsintatöltelékek kifejezetten csak minőségi alapanyagokból legyenek. Minőségi kakaó, túró, házi lekvár (pl.: házi őszibarack lekvár), fahéj.
Palacsinta recept
- A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
- A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is. Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
- A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát.
- Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
- A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük (Lehet lekvárral, cukrozott kakaóval, cukrozott fahéjjal vagy túróval is.). Majd feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.

Palacsinta
Felszerelés
- tál
- merítőkanál
- palacsintasütő
- kés
- tányér
- kanál
HOZZÁVALÓK
Palacsinta tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 4 dl tej
- 1 dl buborékos ásványvíz vagy szóda
- 1 evőkanál olaj
Töltelék hozzávalói:
- lekvár
- cukrozott kakaó
- cukrozott fahéj
- túrós töltelék: túró, cukor, reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
- A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is. Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
- A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát.
- Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
- A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük (Lehet lekvárral, cukrozott kakaóval, cukrozott fahéjjal vagy túróval is.). Majd feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.
Így elkészült a palacsintánk! Várd meg, hogy kehüljön, majd élvezd a finom palacsinta minden falatját.
Most, hogy már tudod mi a titka tökéletes palacsinta elkészítéséhez, tudd meg azt is, hogy mitől lesz lágy a palacsintatésztád! Itt van 4 tényező a lágy palacsintatészta elkészítéséhez!
Még több palacsinta!
Ne menj el, ha szereted a palacsintákat! Itt van még pár nagyon finom palacsinta, amit biztos szeretni fogsz. Nézzük is őket!
Jó étvágyat kívánok!
"6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez + Recept" Hozzászólások