Zabpelyhes palacsinta egy remek csemege vacsorára vagy uzsonnára és még egészséges is. A zabpehely étkezésünk magas rosttartalmú alapanyaga, amely ásványi anyagokban gazdag. Segíti az emésztést, csökkenti a koleszterint, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. A fahéj jó hatással van az agyműködésre és karbantartja a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő.
Zabpelyhes palacsinta recept
- A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Jól összekavarjuk. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, tejet öntünk hozzá.
- Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk. Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a palacsintánkat.
- A palacsintákat tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral.
Ha elakarod készíteni a hagyományos palacsintát is, akkor kattints a link-re.
Jó étvágyat kívánok!

Zabpelyhes palacsinta
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg zabpehely
- 20 dkg reszelt alma
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- olaj sütéshez
- fahéj, porcukor szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Jól összekavarjuk. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, tejet öntünk hozzá.
- Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk. Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a palacsintánkat.
- A palacsintákat tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral.
Nézd meg ezeket a recepteket is!
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Zabpelyhes palacsinta" Hozzászólások