Press "Enter" to skip to content

Zabpelyhes palacsinta


Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva

Zabpelyhes palacsinta egy remek csemege vacsorára vagy uzsonnára és még egészséges is. A zabpehely étkezésünk magas rosttartalmú alapanyaga, amely ásványi anyagokban gazdag. Segíti az emésztést, csökkenti a koleszterint, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. A fahéj jó hatással van az agyműködésre és karbantartja a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő.

Zabpelyhes palacsinta recept

  1. A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Jól összekavarjuk. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, tejet öntünk hozzá.
  2. Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk. Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a palacsintánkat.
  3. A palacsintákat tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral.

Ha elakarod készíteni a hagyományos palacsintát is, akkor kattints a link-re.

Jó étvágyat kívánok!

Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva
A zabpelyhes palacsinta nagyon finom desszert és ebéd is lehet.
Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva

Zabpelyhes palacsinta

ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra
FOGÁSDesszert, Ebéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg reszelt alma
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi
  • olaj sütéshez
  • fahéj, porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Jól összekavarjuk. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, tejet öntünk hozzá.
  • Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk. Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a palacsintánkat.
  • A palacsintákat tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Zabpelyhes palacsinta jellemzői

"Zabpelyhes palacsinta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük