A zabpelyhes palacsinta egy ízletes és egészséges desszert. Ez a könnyű és tápláló desszert tökéletes választás azoknak, akik egészségesen szeretnének étkezni. Próbáld ki a zabpelyhes palacsintát, és élvezd az egészséges és finom étkezés örömét!
hirdetés
Zabpelyhes palacsinta recept
- A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, majd hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Az egészet jól összekavarjuk. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, öntsünk tejet hozzá.)
- Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk.
- Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a palacsintánkat.
- Tálaláskor a zabpelyhes palacsintákat szórjuk meg fahéjas porcukorral.
hirdetés
Zabpelyhes palacsinta
Íme itt a részletes recept az egyszerű zabpelyhes palacsinta elkészítéséhez!
Felszerelés
- kávédaráló
- tál
- reszelő
- fakanál
- palacsintasütő
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg zabpehely
- 20 dkg reszelt alma
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- olaj sütéshez
- őrölt fahéj szóráshoz
- porcukor szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, majd hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Az egészet jól összekavarjuk. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, öntsünk tejet hozzá.)
- Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk.
- Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a zabpelyhes palacsintánkat.
hirdetés
Így elkészült a zabpelyhes palacsintánk! Várd meg, hogy kicsit lehűljön és tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral. Majd élvezd minden falatját!
Íme néhány palacsinta recept, ha még szeretnél hasonló finomságú palacsintákat készíteni! » Palacsinta receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Zabpelyhes palacsinta" Hozzászólások