Press "Enter" to skip to content

Zabpelyhes palacsinta


Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva

A zabpelyhes palacsinta egy ízletes és egészséges desszert. Ez a könnyű és tápláló desszert tökéletes választás azoknak, akik egészségesen szeretnének étkezni. Próbáld ki a zabpelyhes palacsintát, és élvezd az egészséges és finom étkezés örömét!

hirdetés

Zabpelyhes palacsinta recept

  1. A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, majd hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Az egészet jól összekavarjuk. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, öntsünk tejet hozzá.)
  2. Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk.
  3. Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a palacsintánkat.
  4. Tálaláskor a zabpelyhes palacsintákat szórjuk meg fahéjas porcukorral.
Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva
A zabpelyhes palacsinta nagyon finom desszert és ebéd is lehet.
hirdetés
Zabpelyhes palacsinta porcukorral megszorva

Zabpelyhes palacsinta

Íme itt a részletes recept az egyszerű zabpelyhes palacsinta elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert, Ebéd, Reggeli, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • kávédaráló
  • tál
  • reszelő
  • fakanál
  • palacsintasütő

HOZZÁVALÓK
  

  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg reszelt alma
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi
  • olaj sütéshez
  • őrölt fahéj szóráshoz
  • porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A zabpelyhet kávédarálón megdaráljuk, majd hozzá adjuk a tojásokat, a tejet, a sót, a cukrot és végül a lereszelt almát. Az egészet jól összekavarjuk. 
    (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, öntsünk tejet hozzá.)
  • Palacsintasütőben egy kanál olajat melegítünk, majd hozzálátunk a sütéshez. Darabonként 2-3 evőkanálnyi masszát kanalazunk.
  • Lapos kés segítségével egy perc elteltével megfordítjuk a zabpelyhes palacsintánkat.
hirdetés

Így elkészült a zabpelyhes palacsintánk! Várd meg, hogy kicsit lehűljön és tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral. Majd élvezd minden falatját!

Íme néhány palacsinta recept, ha még szeretnél hasonló finomságú palacsintákat készíteni! » Palacsinta receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Zabpelyhes palacsinta jellemzői

"Zabpelyhes palacsinta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport