Press "Enter" to skip to content

Hagymás krumplis pogácsa


Hagymás krumplis pogácsa tányéron

A családom nagyon szereti a hagymás krumplis pogácsát. Egyszerűen nem tudjuk megunni. Ezért is sütjük olyan gyakran. Ahogy látod ez nagyon kiadós pogácsa recept. Természetesen ezt a hagymás krumplis pogácsa adagot meg lehet felezni, ha soknak találod.

hirdetés

Hagymás krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  2. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  3. Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt felfuttatjuk.
  4. A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima pogácsa tésztát készítünk. Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  5. Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a pogácsa tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek.
  7. A forró sütőben szép pirosra sütjük a hagymás krumplis pogácsákat.
Hagymás krumplis pogácsa tányéron
Hagymás krumplis pogácsa jó választás egy könnyed leves mellé.
hirdetés
Hagymás krumplis pogácsa tányéron

Hagymás krumplis pogácsa

Hagymás krumplis pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS3 hours 5 minutes
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 4 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg zsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  • Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  • Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
  • A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
  • Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk.
  • Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  • Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük a hagymás krumplis pogácsákat.
hirdetés

Ez a hagymás krumplis pogácsa recept megtalálható a pogácsa-receptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a pogácsa-receptek.hu oldalan további érdekes pogácsa receptekért.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Hagymás krumplis pogácsa jellemzői

"Hagymás krumplis pogácsa" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>