Hagymás krumplis pogácsa recept. Családom nagyon szereti a pogácsát, annak minden változatát. Egyszerűen nem tudjuk megunni. Krumplis pogácsát is gyakran sütünk. A dinsztelt hagymával gazdagított pogácsa most nálunk a sláger, akár egy leves mellé második fogásnak is beválik. Ahogy látod ez egy nagyon kiadós recept. Természetesen ezt az adagot meg lehet felezni, ha kisebb a család.
Hagymás krumplis pogácsa recept
- A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
- Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
- Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
- A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk. Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
- Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Hagymás krumplis pogácsa
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 50 dkg krumpli
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg zsír
- 50 dkg vöröshagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 evőkanál só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
- Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
- A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk. Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
- Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük.
"Hagymás krumplis pogácsa" Hozzászólások