Press "Enter" to skip to content

Hagymás krumplis pogácsa


Hagymás krumplis pogácsa tányéron

Hagymás krumplis pogácsa recept. Családom nagyon szereti a pogácsát, annak minden változatát. Egyszerűen nem tudjuk megunni. Krumplis pogácsát is gyakran sütünk.  A dinsztelt hagymával gazdagított pogácsa most nálunk a sláger, akár egy leves mellé második fogásnak is beválik. Ahogy látod ez egy nagyon kiadós recept. Természetesen ezt az adagot meg lehet felezni, ha kisebb a család.

Hagymás krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  2. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  3. Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
  4. A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk. Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  5. Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Hagymás krumplis pogácsa tányéron
Hagymás krumplis pogácsa jó választás egy könnyed leves mellé.
Hagymás krumplis pogácsa tányéron

Hagymás krumplis pogácsa

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
Pihenőidő1 óra 30 perc
ELKÉSZÍTÉS3 óra 5 perc
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 4 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg zsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  • Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  • Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt fölfuttatjuk.
  • A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót, ízlés szerint borsot és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk. Ha menet közben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  • Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek. A forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hagymás krumplis pogácsa jellemzői

"Hagymás krumplis pogácsa" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük