Press "Enter" to skip to content

Krumplis túrós pogácsa


Krumplis túrós pogácsa

Kelttészta készítése sok gyakorlást igényel. Ezért nem szabad elkeseredni, ha elsőre nem egészen úgy sikerül a krumplis túrós pogácsa, ahogy elképzeltük. Ne adjuk fel, próbáljuk újra! Tapasztalni fogjuk, hogy a pogácsa tészta gyúrása mennyire nyugtató hatású, főleg, ha rászánjuk az időt. Kezdjük is el!

hirdetés

Krumplis túrós pogácsa recept

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetőrjük és hűlni hagyjuk.
  2. A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A zsírt felolvasztjuk.
  3. A krumplit összekeverjük túróval és napraforgómaggal. Hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt és rákanalazzuk a zsírt, megszórjuk a sóval. Összegyúrjuk a pogácsa tésztát jó alaposan, míg egyneművé nem válik. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt pogácsa tésztát egy nyújtófelületre borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és 2 centi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  5. A krumplis túrós pogácsákat addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik, majd aranybarnára sütjük.
Krumplis túrós pogácsa
Krumplis túrós pogácsa egy kevés napraforgómaggal megspékelve.
hirdetés
Krumplis túrós pogácsa

Krumplis túrós pogácsa

Krumplis túrós pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő45 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 35 minutes
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 40 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3-4 db krumpli
  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál olvasztott zsír
  • 1 evőkanál
  • 5 dkg napraforgó
  • 1 db tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetőrjük és hűlni hagyjuk.
  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A zsírt felolvasztjuk.
  • A krumplit összekeverjük túróval és napraforgómaggal.
  • Hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt és rákanalazzuk a zsírt, megszórjuk a sóval.
  • Összegyúrjuk a tésztát jó alaposan, míg egyneművé nem válik. Letakarva duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtófelületre borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és 2 centi vastagságúra kinyújtjuk.
  • Egy éles késsel berácsozzuk és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  • A krumplis túrós pogácsákat addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik, majd aranybarnára sütjük.
hirdetés

Ez a krumplis túrós pogácsa recept megtalálható a pogácsa-receptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a pogácsa-receptek.hu oldalan további érdekes pogácsa receptekért.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Krumplis túrós pogácsa jellemzői

"Krumplis túrós pogácsa" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport