Press "Enter" to skip to content

Koldus szelet


Koldus szelet sütemény

A koldus szelet neve nagyon beszédes. Talán csak a szalalkáli, amit be kellett szereznem, a többi hozzávaló minden konyhában megtalálható. További előnye a receptnek, hogy elronthatatlan, persze, ha tényleg figyeljük az órát és nem felejtjük bent a sütőben sülés közben. Szemben a többi többlapos sütikkel, nem kell várni, hogy a tészta puhuljon, azonnal szeletelhető. És az eredmény! Omlós, krémes és nagyon kiadós süti.

Koldus szelet recept

  1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba, a tejben elkeverjük a szalalkálit és ezt is a többihez adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A 3 lapot kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet.  A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát összekeverjük a kávéval.  A tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzákeverjük a kakaós krémet. Amikor már jó sűrű, beledaraboljuk a vajat, hagyjuk elolvadni. A krémet én még összeturmixolom, hogy még krémesebb legyen.
  3. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tetejét letakarjuk sütőpapírral, ráhelyezünk kilós cukrot vagy lisztet és súly alatt pihentetjük 1 órán keresztül. Aztán a tetejét megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat kívánok!

Koldus szelet sütemény
A koldus szelet egy több rétegű sütemény.
Koldus szelet sütemény

Koldus szelet

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 5 perc
SÜTÉS/FŐZÉS24 perc
Pihenőidő1 óra
ELKÉSZÍTÉS2 óra 29 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

3 lap tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 8 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 dl tej

Krém hozzávalói:

  • 5 dl tej
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 dl kávé
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat kimérjük egy tálba, a tejben elkeverjük a szalalkálit és ezt is a többihez adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A 3 lapot kihűtjük.
  • Közben elkészítjük a krémet.  A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát összekeverjük a kávéval.  A tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzákeverjük a kakaós krémet. Amikor már jó sűrű, beledaraboljuk a vajat, hagyjuk elolvadni. A krémet én még összeturmixolom, hogy még krémesebb legyen.
  • A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tetejét letakarjuk sütőpapírral, ráhelyezünk kilós cukrot vagy lisztet és súly alatt pihentetjük 1 órán keresztül. Aztán a tetejét megszórjuk porcukorral.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Koldus szelet jellemzői

"Koldus szelet" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.