A koldus szelet neve nagyon beszédes. Talán csak a szalalkáli, amit be kellett szereznem, a többi hozzávaló minden konyhában megtalálható. További előnye a receptnek, hogy elronthatatlan, persze, ha tényleg figyeljük az órát és nem felejtjük bent a sütőben sülés közben. Szemben a többi többlapos sütikkel, nem kell várni, hogy a tészta puhuljon, azonnal szeletelhető. És az eredmény! Omlós, krémes és nagyon kiadós süti.
hirdetés
Koldus szelet recept
- A hozzávalókat kimérjük egy tálba, a tejben elkeverjük a szalalkálit és ezt is a többihez adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A 3 lapot kihűtjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát összekeverjük a kávéval. A tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzákeverjük a kakaós krémet. Amikor már jó sűrű, beledaraboljuk a vajat, hagyjuk elolvadni. A krémet én még összeturmixolom, hogy még krémesebb legyen.
- A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tetejét letakarjuk sütőpapírral, ráhelyezünk kilós cukrot vagy lisztet és súly alatt pihentetjük 1 órán keresztül. Aztán a tetejét megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Koldus szelet
HOZZÁVALÓK
3 lap tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 8 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 csomag szalalkáli
- 2 dl tej
Krém hozzávalói:
- 5 dl tej
- 4-5 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 dl kávé
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat kimérjük egy tálba, a tejben elkeverjük a szalalkálit és ezt is a többihez adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük. A 3 lapot kihűtjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a rumaromát összekeverjük a kávéval. A tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzákeverjük a kakaós krémet. Amikor már jó sűrű, beledaraboljuk a vajat, hagyjuk elolvadni. A krémet én még összeturmixolom, hogy még krémesebb legyen.
- A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a tetejét letakarjuk sütőpapírral, ráhelyezünk kilós cukrot vagy lisztet és súly alatt pihentetjük 1 órán keresztül. Aztán a tetejét megszórjuk porcukorral.
hirdetés
hirdetés
"Koldus szelet" Hozzászólások