A fehércsokis, gyümölcsös tejberizs szelet egy igazi desszert különlegesség. A fehércsoki és a tejberizs találkozása teszi igazán fantasztikussá. A gyümölcs – jelenesetben meggy – meg még pikánsabbá teszi ezt az egész sütit.
hirdetés
Tejberizs szelet recept
- Először a tejberizst készítjük el. A megmosott rizst a tejjel és a kétféle cukorral együtt feltesszük főni.
- A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a rizsbe. Majd kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínt is. A zselatint feloldjuk vízzel és ezt is belekeverjük a rizsbe.
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt és végül a habot. Egy 20×26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és 180 fokon megsütjük.
- Közben elkészítjük a gyümölcskrémet. A megmosott gyümölcsöt a cukorral kissé megfőzzük és botmixerrel pépesítjük.
- A pudingot vízben megfőzzük, összeöntjük a gyümölccsel és az egészet sűrűre főzzük.
- Most jön a tejberizs szelet összeállítása. A gyümölcskrémet még melegen a kisült tésztára kenjük. Várunk kb. 10 percet és rásimítjuk a tejberizst is.
- Fogyasztás előtt tegyük a tejberizs szeletet 1-2 órára a hűtőbe.
hirdetés
Tejberizs szelet
Fehércsokis, gyümölcsös tejberizs szelet recept
HOZZÁVALÓK
Tejberizs hozzávalói
- 7 dkg rizs
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehércsoki
- 1 teáskanál zselatin
- 20 ml víz
Tészta hozzávalói
- 18 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg puha vaj
- 3 db tojás
- 10 dkg tejföl
Gyümölcskrém hozzávalói
- 20 dkg gyümölcs most ez meggy
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
Tejberizs elkészítése
- A megmosott rizst a tejjel és a kétféle cukorral együtt feltesszük főni.
- A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a rizsbe.
- Majd kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínt is.
- A zselatint feloldjuk vízzel és ezt is belekeverjük a rizsbe.
Tészta elkészítése
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt és végül a habot.
- Egy 20×26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belesimítjuk és 180 fokon megsütjük.
Gyümölcskrém elkészítése
- A megmosott gyümölcsöt a cukorral kissé megfőzzük és botmixerrel pépesítjük.
- A pudingot vízben megfőzzük, összeöntjük a gyümölccsel és az egészet sűrűre főzzük.
Tejberizs szelet összeállítása
- A gyümölcskrémet még melegen a kisült tésztára kenjük.
- Várunk kb. 10 percet és rásimítjuk a tejberizst is.
- Fogyasztás előtt tegyük a tejberizs szeletet 1-2 órára a hűtőbe.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Ez a tejberizs szelet recept eredetileg az tejberizs-receptek.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.
További tejberizs receptek
Íme itt van még néhány tejberizs recept, ha másfajta tejberizs variációt is elszeretnél készíteni:
hirdetés
"Tejberizs szelet" Hozzászólások