Press "Enter" to skip to content

Sajtos bundáskenyér


Sajtos bundáskenyér reszelt sajttal megszórva

Ha unalmasnak tartod a hagyományos bundáskenyeret, akkor érdemes lehet kipróbálni a sajtos bundáskenyeret. A vacsorádon vagy reggeliden sokat dobhat ez a sajtos bundáskenyér.

hirdetés

Sajtos bundáskenyér recept

  1. A kenyeret felszeljük, a sajtot lereszeljük, a megmosott tojásokat felverjük. A tojáshoz öntünk egy kevés tejet, így kiadósabb lesz.
  2. Az egészet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és beledolgozzuk a sajt felét. Ebben forgatjuk meg a kenyereket és egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól megszívják tojással magukat.
  3. Közben az olajat illetve a zsírt fölforrósítjuk, majd a kenyerek mindkét oldalát pirosra sütjük. A kész bundáskenyeret megszórjuk a maradék sajttal.

Sajtos bundáskenyér fogyasztása

Érdemes lehet a sajtos bundáskenyér mellé sok zöldséget enni. Például: paradicsomot, paprikát, uborkát. Mivel ezek kiemelik a bundáskenyér ízét és segítenek megemészteni a zsiradékot.

Pont ezért ajánlott citromos teát is fogyasztani mellé. Ami szintén segít megemészteni a zsiradékot.

 

Bundáskenyér különlegességek

Bundáskenyér muffinok egy tányéron

hirdetés

Bundáskenyér muffin »

 

Bundáskenyér sütőben

hirdetés

Bundáskenyér sütőben »

 

Klasszikus bundáskenyér tányéron

Bundáskenyér készítése »

 

Érdemes lehet tudni

Ez a bundáskenyér krumplis kenyérből készült. Ha kíváncsi vagy a többi kenyérre itt többet megtudhatsz róluk: Bővebben a kenyerekről

Sajtos bundáskenyér reszelt sajttal megszórva
Sajtos bundáskenyér reszelt sajttal megszórva.
Sajtos bundáskenyér reszelt sajttal megszórva

Sajtos bundáskenyér

Puha sajtos bundáskenyér recept
ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS6 minutes
ELKÉSZÍTÉS16 minutes
FOGÁSReggeli, Vacsora
KONYHAHagyományos, Kísérletező
ADAG 6 darab

Felszerelés

  • serpenyő

HOZZÁVALÓK
  

  • 6 szelet kenyér
  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • zsír /olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kenyeret felszeljük, a sajtot lereszeljük, a megmosott tojásokat felverjük. A tojáshoz öntünk egy kevés tejet, így kiadósabb lesz.
  • Az egészet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és beledolgozzuk a sajt felét. Ebben forgatjuk meg a kenyereket és egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól megszívják tojással magukat.
  • Közben az olajat illetve a zsírt felforrósítjuk, majd a kenyerek mindkét oldalát pirosra sütjük. A kész bundáskenyeret megszórjuk a maradék sajttal.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Recept forrása: Wikipedia

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Sajtos bundáskenyér jellemzői

"Sajtos bundáskenyér" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>