Ha unalmasnak tartod a hagyományos bundáskenyeret, akkor érdemes lehet kipróbálni a sajtos bundáskenyeret. A vacsorádon vagy reggeliden sokat dobhat ez a sajtos bundáskenyér.
Sajtos bundáskenyér recept
- A kenyeret felszeljük, a sajtot lereszeljük, a megmosott tojásokat felverjük. A tojáshoz öntünk egy kevés tejet, így kiadósabb lesz.
- Az egészet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és beledolgozzuk a sajt felét. Ebben forgatjuk meg a kenyereket és egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól megszívják tojással magukat.
- Közben az olajat illetve a zsírt fölforrósítjuk, majd a kenyerek mindkét oldalát pirosra sütjük. A kész bundáskenyeret megszórjuk a maradék sajttal.
Sajtos bundáskenyér fogyasztása
Érdemes lehet a sajtos bundáskenyér mellé sok zöldséget enni. Például: paradicsomot, paprikát, uborkát. Mivel ezek kiemelik a bundáskenyér ízét és segítenek megemészteni a zsiradékot.
Pont ezért ajánlott citromos teát is fogyasztani mellé. Ami szintén segít megemészteni a zsiradékot.
Bundáskenyér különlegességek
Érdemes lehet tudni
Ez a bundáskenyér krumplis kenyérből készült. Ha kíváncsi vagy a többi kenyérre itt többet megtudhatsz róluk: Bővebben a kenyerekről
Sajtos bundáskenyér
Felszerelés
- serpenyő
HOZZÁVALÓK
- 6 szelet kenyér
- 3 db tojás
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- zsír /olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A kenyeret felszeljük, a sajtot lereszeljük, a megmosott tojásokat felverjük. A tojáshoz öntünk egy kevés tejet, így kiadósabb lesz.
- Az egészet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és beledolgozzuk a sajt felét. Ebben forgatjuk meg a kenyereket és egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól megszívják tojással magukat.
- Közben az olajat illetve a zsírt felforrósítjuk, majd a kenyerek mindkét oldalát pirosra sütjük. A kész bundáskenyeret megszórjuk a maradék sajttal.
Jó étvágyat kívánok!
Recept forrása: Wikipedia
"Sajtos bundáskenyér" Hozzászólások