Vissza Email Link
Almás mákos süti tányéron

Almás mákos süti

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

  • 5-6 db alma
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Egy tepsit kibélelünk sütőpappírral.
  • A mákot ledaráljuk, az almákat megpucoljuk, lereszeljük. Ekkor már bekapcsolhatjuk a sütőt 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a mákot, citromhéjat, a tojásokat, a tejfölt és végül az olajat.
  • Fakanállal jól összekeverjük. Mikor már szép egynemű a tésztánk, hozzákeverjük a lereszelt almát is. Ezzel is jól összekeverjük és a tepsibe simítjuk, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és meghinthetjük porcukorral.