Vissza Email Link
Citromos mákos keksz tányéron

Citromos mákos keksz

Citromos mákos keksz recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS12 minutes
ELKÉSZÍTÉS42 minutes
FOGÁSDesszert, Keksz, Uzsonna
KONYHAKísérletező
ADAG 2 tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 25 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipetnyi
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 3 dkg mák nem darálva
  • 1 evőkanál barna cukor elhagyható

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A puha vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sót és a sütőport, a citromhéjat. A két tál tartalmát összeöntjük és mehet bele a mák a barna cukorral és a citromlé.
  • Nagyon lágy, ragacsos masszát kapunk. Vizes kézzel diónyigolyókat formázunk, amit kissé ellapítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. A kekszeket kissé távol rakjuk egymástól, mert sütés közben megnőnek.
  • 180 fokon 10-12 percig sütjük.
    Citromos mákos keksz tányéron