Egy 3 literes csavarostetős befőttesüvegre lesz szükségünk, ebbe öntjük bele a pálinkát.
A gyömbért megpucoljuk és vékonyszeletekre vagdaljuk. Belecsorgatjuk a mézet a pálikába és beleszórjuk a többi hozzávalót is.
Majd lezárjuk az üveg száját. És az üveg tartalmát jól összerázzuk.
Tulajdonképpen nincs is más dolgunk, mint ezt a rázást, lötykölést addig ismételjük, míg a pálinkában fel nem oldódik a méz. Ne ijedjünk meg, eleinte elég zavaros lesz a színe, de ez majd letisztul.
Ezután legalább 4 hétre rejtsük el a fél kész karácsonyi likőrt, nehogy kisértésbe essünk és idő előtt megkóstoljuk. Ezalatt az ízek nagyon szépen összeérnek és a likőr színe is aranybarnává válik.
4 hét letelte után leszűrhetjük a mézes-fahéjas karácsonyi likőrt szép, csinos üvegbe.