Vissza Email Link
Mézes - fahéjas karácsonyi likőr

Karácsonyi likőr

Mézes - fahéjas karácsonyi likőr házilag
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
Pihenőidő28 nap
ELKÉSZÍTÉS28 nap 20 minutes
FOGÁSItal
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 6 dl pálinka
  • 40 dkg méz
  • 20 dkg gyömbér
  • 1 csomag szegfűszeg
  • 1 csomag darabos fahéj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Egy 3 literes csavarostetős befőttesüvegre lesz szükségünk, ebbe öntjük bele a pálinkát.
  • A gyömbért megpucoljuk és vékonyszeletekre vagdaljuk. Belecsorgatjuk a mézet a pálikába és beleszórjuk a többi hozzávalót is.
  • Majd lezárjuk az üveg száját. És az üveg tartalmát jól összerázzuk.
  • Tulajdonképpen nincs is más dolgunk, mint ezt a rázást, lötykölést addig ismételjük, míg a pálinkában fel nem oldódik a méz. Ne ijedjünk meg, eleinte elég zavaros lesz a színe, de ez majd letisztul.
  • Ezután legalább 4 hétre rejtsük el a fél kész karácsonyi likőrt, nehogy kisértésbe essünk és idő előtt megkóstoljuk. Ezalatt az ízek nagyon szépen összeérnek és a likőr színe is aranybarnává válik.
  • 4 hét letelte után leszűrhetjük a mézes-fahéjas karácsonyi likőrt szép, csinos üvegbe.
    Mézes - fahéjas karácsonyi likőr