Vissza Email Link
Reszelt almás süti olvasztott csokival a tetején

Reszelt almás süti

Íme itt a részletes recept a reszelt almás süti elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS35 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • reszelő
  • tálak, tányérok
  • fakanál
  • tepsi

HOZZÁVALÓK
  

A süti tészta hozzávalói:

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor + 3 evőkanál tej

Az almás töltelék hozzávalói:

  • 5 db alma
  • fél db citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

A reszelt almás süti teteje (kenés) hozzávalói:

  • 10 dkg csoki
  • 2 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. és meglocsoljuk a citromlével.
  • A tojásokat habosra verjük a kétféle cukorral (kristálycukorral, vaníliás cukorral), belekeverjük a tejet és az olajat. A liszteben elkeverjük a sütőport és ezt is a hozzáadagoljuk.
  • A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a tejjel elkevert kakaóport.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsibe először a barna tésztát simítjuk bele. Erre halmozzuk a kinyomkodott almát, amit megszórunk cukorral és fahéjjal. Az almára jöhet a fehér süti tészta.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
  • Közben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, elkeverjük benne az olajat. Ezzel vonjuk be a megsült reszelt almás süti tészta tetejét.
    Reszelt almás süti olvasztott csokival a tetején