Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük.
Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
Letakarjuk és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses, 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával/dióval.
A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.