Vissza Email Link
Kelt meggyes pite porcukorral megszórva

Kelt meggyes pite

Pudingos, kelt meggyes pite recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS35 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 5 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

2 db lap hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 2 tojássárga
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipetnyi

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg meggy magozott
  • 3-4 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál darált dió / zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük.
  • Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
  • Letakarjuk és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses, 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  • Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával/dióval.
  • A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
  • Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  • A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.
    Kelt meggyes pite porcukorral megszórva