Vissza Email Link
Klasszikus franciasaláta jénaiban

Klasszikus franciasaláta

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 15 minutes
FOGÁSSaláta
KONYHAFrancia
ADAG 3 adag

HOZZÁVALÓK
  

Saláta hozzávalói:

  • főtt leveszöldség
  • savanykás alma
  • ecetes uborka

Öntet hozzávalói:

  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál olaj
  • citromlé
  • 1 kávéskanál porcukor
  • bors
  • mustár
  • 1-2 evőkanál tejföl

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
  • Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
  • A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.