Bőrös malacsült
Íme itt a részletes recept a bőrös malacsült elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes perc
SÜTÉS/FŐZÉS2 hours óra
Pihenőidő12 hours óra
ELKÉSZÍTÉS14 hours óra 30 minutes perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
mélytál
fokhagymanyomó
fólia
- 1,5 kg bőrös malac
- só
- bors
- fokhagyma
- olaj
- zsír
A bőrös malacsült pácolása:
(A bőrös malac pácolását célszerű előző nap elvégezni.) Ehhez a húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
Pár gerezd fokhagymát megpucolunk, összezúzzuk és elkeverjük az olajban. A bőrös malacot bedörzsöljük sóval, borssal és a fokhagymás olajjal.
Egy mély tálba rakjuk, lefóliázzuk és az éjszaka folyamán a hűtőben érleljük.
A bőrös malacsült sütése:
Másnap egy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a bepácolt bőrös malacot, és rácsorgatjuk a tálban maradt páclét is.
Kevés vizet öntünk alá, fólia alatt 170 fokos sütőben kb. egy órán át (a hús vastagságától függően) puhítjuk.
Ezután levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst és saját zsírjával locsolgatjuk.