Vissza Email Link
Bepácolt és megsült bőrös malacsült

Bőrös malacsült

Íme itt a részletes recept a bőrös malacsült elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS2 hours
Pihenőidő12 hours
ELKÉSZÍTÉS14 hours 30 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • mélytál
  • fokhagymanyomó
  • fólia

HOZZÁVALÓK
  

  • 1,5 kg bőrös malac
  • bors
  • fokhagyma
  • olaj
  • zsír

ELKÉSZÍTÉS
 

A bőrös malacsült pácolása:

  • (A bőrös malac pácolását célszerű előző nap elvégezni.) Ehhez a húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  • Pár gerezd fokhagymát megpucolunk, összezúzzuk és elkeverjük az olajban. A bőrös malacot bedörzsöljük sóval, borssal és a fokhagymás olajjal.
  • Egy mély tálba rakjuk, lefóliázzuk és az éjszaka folyamán a hűtőben érleljük.

A bőrös malacsült sütése:

  • Másnap egy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a bepácolt bőrös malacot, és rácsorgatjuk a tálban maradt páclét is.
  • Kevés vizet öntünk alá, fólia alatt 170 fokos sütőben kb. egy órán át (a hús vastagságától függően) puhítjuk.
  • Ezután levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst és saját zsírjával locsolgatjuk.
    Bepácolt és megsült bőrös malacsült