A bőrös malacsült igazi ínyencség a hús szerelmeseinek. Ez a hagyományos étel különleges módon kombinálja a ropogós, aranybarna bőrt a szaftos malachússal. Ha szereted a húsos ételeket, a bőrös malacsültet mindenképpen érdemes kipróbálnod!
Bőrös malacsült recept
Bőrös malacsült pácolása:
- (A bőrös malac pácolását célszerű előző nap elvégezni.) Ehhez a húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
- Pár gerezd fokhagymát megpucolunk, összezúzzuk és elkeverjük az olajban. A bőrös malacot bedörzsöljük sóval, borssal és a fokhagymás olajjal.
- Egy mély tálba rakjuk, lefóliázzuk és az éjszaka folyamán a hűtőben érleljük.
Bőrös malacsült sütése:
- Másnap egy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a bepácolt bőrös malacot, és rácsorgatjuk a tálban maradt páclét is.
- Kevés vizet öntünk alá, fólia alatt 170 fokos sütőben kb. egy órán át (a hús vastagságától függően) puhítjuk.
- Ezután levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst és saját zsírjával locsolgatjuk.
Tippek:
Íme néhány hasznos tipp, ami sokat segíthet a bőrös malac sütésekor:
- Sokkal egyszerűbb dolgunk lesz, ha a hentesnél felszeleteltetjük a bőrös malacot, mivel ezzel már nekünk nem kell bajlódni.
- (Személy szerint én előszeretettel vásárolok csontos húst, mert a legfinomabb falatok mindig a csont mellett vannak. Ezt szívesen ajánlom neked is!)
- Ha tudunk, vegyünk olyan húst, amin rajta van a bőre. Sütés közben szépen kiolvad alóla a zsír, ezzel szaftosabb lesz a sült malacunk. Nem beszélve arról, hogy nagyon finom ropogós lesz a végén.

Bőrös malacsült
Felszerelés
- mélytál
- fokhagymanyomó
- fólia
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg bőrös malac
- só
- bors
- fokhagyma
- olaj
- zsír
ELKÉSZÍTÉS
A bőrös malacsült pácolása:
- (A bőrös malac pácolását célszerű előző nap elvégezni.) Ehhez a húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
- Pár gerezd fokhagymát megpucolunk, összezúzzuk és elkeverjük az olajban. A bőrös malacot bedörzsöljük sóval, borssal és a fokhagymás olajjal.
- Egy mély tálba rakjuk, lefóliázzuk és az éjszaka folyamán a hűtőben érleljük.
A bőrös malacsült sütése:
- Másnap egy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a bepácolt bőrös malacot, és rácsorgatjuk a tálban maradt páclét is.
- Kevés vizet öntünk alá, fólia alatt 170 fokos sütőben kb. egy órán át (a hús vastagságától függően) puhítjuk.
- Ezután levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst és saját zsírjával locsolgatjuk.
Így elkészült a bőrös malacsültünk! Várd meg míg kicsit kihűl, és élvezd a finom falatokat. Ha szeretnél hozzá egy finom köretet is elkészíteni, akkor itt meg találod a hozzáillőt! » Köret receptek ITT!
Íme néhány sült hús recept, ha még szeretnél hasonló finomságú sült húsokat készíteni! » Sült hús receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
"Bőrös malacsült" Hozzászólások