Press "Enter" to skip to content

Bőrös malacsült


Bepácolt és megsült bőrös malacsült

A bőrös malacsült igazi ínyencség a hús szerelmeseinek. Ez a hagyományos étel különleges módon kombinálja a ropogós, aranybarna bőrt a szaftos malachússal. Ha szereted a húsos ételeket, a bőrös malacsültet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

hirdetés

Bőrös malacsült recept

Bőrös malacsült pácolása:

  1. (A bőrös malac pácolását célszerű előző nap elvégezni.) Ehhez a húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. Pár gerezd fokhagymát megpucolunk, összezúzzuk és elkeverjük az olajban. A bőrös malacot bedörzsöljük sóval, borssal és a fokhagymás olajjal.
  3. Egy mély tálba rakjuk, lefóliázzuk és az éjszaka folyamán a hűtőben érleljük.

Bőrös malacsült sütése:

  1. Másnap egy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a bepácolt bőrös malacot, és rácsorgatjuk a tálban maradt páclét is.
  2. Kevés vizet öntünk alá, fólia alatt 170 fokos sütőben kb. egy órán át (a hús vastagságától függően) puhítjuk.
  3. Ezután levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst és saját zsírjával locsolgatjuk.

Tippek:

Íme néhány hasznos tipp, ami sokat segíthet a bőrös malac sütésekor:

  1. Sokkal egyszerűbb dolgunk lesz, ha a hentesnél felszeleteltetjük a bőrös malacot, mivel ezzel már nekünk nem kell bajlódni.
  2. (Személy szerint én előszeretettel vásárolok csontos húst, mert a legfinomabb falatok mindig a csont mellett vannak. Ezt szívesen ajánlom neked is!)
  3. Ha tudunk, vegyünk olyan húst, amin rajta van a bőre. Sütés közben szépen kiolvad alóla a zsír, ezzel szaftosabb lesz a sült malacunk. Nem beszélve arról, hogy nagyon finom ropogós lesz a végén.
Bepácolt és megsült bőrös malacsült
Bepácolt és megsült bőrös malacsült
hirdetés
Bepácolt és megsült bőrös malacsült

Bőrös malacsült

Íme itt a részletes recept a bőrös malacsült elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS2 hours
Pihenőidő12 hours
ELKÉSZÍTÉS14 hours 30 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • mélytál
  • fokhagymanyomó
  • fólia

HOZZÁVALÓK
  

  • 1,5 kg bőrös malac
  • bors
  • fokhagyma
  • olaj
  • zsír

ELKÉSZÍTÉS
 

A bőrös malacsült pácolása:

  • (A bőrös malac pácolását célszerű előző nap elvégezni.) Ehhez a húst megmossuk, lecsöpögtetjük.
  • Pár gerezd fokhagymát megpucolunk, összezúzzuk és elkeverjük az olajban. A bőrös malacot bedörzsöljük sóval, borssal és a fokhagymás olajjal.
  • Egy mély tálba rakjuk, lefóliázzuk és az éjszaka folyamán a hűtőben érleljük.

A bőrös malacsült sütése:

  • Másnap egy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a bepácolt bőrös malacot, és rácsorgatjuk a tálban maradt páclét is.
  • Kevés vizet öntünk alá, fólia alatt 170 fokos sütőben kb. egy órán át (a hús vastagságától függően) puhítjuk.
  • Ezután levesszük a fóliát és magasabb hőfokon pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst és saját zsírjával locsolgatjuk.
hirdetés

Így elkészült a bőrös malacsültünk! Várd meg míg kicsit kihűl, és élvezd a finom falatokat. Ha szeretnél hozzá egy finom köretet is elkészíteni, akkor itt meg találod a hozzáillőt! » Köret receptek ITT!

Íme néhány sült hús recept, ha még szeretnél hasonló finomságú sült húsokat készíteni! » Sült hús receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Bőrös malacsült jellemzői

"Bőrös malacsült" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük