Kelt sajtos kifli (64 db)
Ez a kelt sajtos kifli recept egy egyszerű péksütemény lehet, akik már tapasztaltak a keltésztás ételek elkészítésében.
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes perc
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes perc
Kelesztés45 minutes perc
ELKÉSZÍTÉS1 hour óra 40 minutes perc
FOGÁSEbéd, Reggeli, Uzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
- 1 kg liszt
- 1,5 evőkanál só
- 7 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 2 db tojás
- 20 dkg sajt
- köménymag
2 dl cukros, langyos tejben megfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót.
A tésztához a tojások sárgájára van szükségük. (A fehérjét a kiflik lekenésére használjuk.)
Beleöntjük az élesztős tejet, majd gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és végül az olajat.
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, mikor már szép sima, ruganyos, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, egyenként kinyújtjuk és 8 cikkelyre vágjuk. Mindegyik cikkelyre ráhelyezünk egy sajtdarabkát és kifli formára feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kelt sajtos kiskifliket és a felvert tojásfehérjével megkenjük. A kiflik addig kelnek, míg a sütő 180 fokra felmelegszik. Ezután a kifliket pirosra sütjük.