Vissza Email Link
Kelt sajtos kiskiflik

Kelt sajtos kifli (64 db)

Ez a kelt sajtos kifli recept egy egyszerű péksütemény lehet, akik már tapasztaltak a keltésztás ételek elkészítésében.
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Kelesztés45 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSEbéd, Reggeli, Uzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 64 db

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg liszt
  • 1,5 evőkanál
  • 7 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg sajt
  • köménymag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • 2 dl cukros, langyos tejben megfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
  • Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót.
  • A tésztához a tojások sárgájára van szükségük. (A fehérjét a kiflik lekenésére használjuk.)
  • Beleöntjük az élesztős tejet, majd gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és végül az olajat.
  • Alaposan kidolgozzuk a tésztát, mikor már szép sima, ruganyos, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, egyenként kinyújtjuk és 8 cikkelyre vágjuk. Mindegyik cikkelyre ráhelyezünk egy sajtdarabkát és kifli formára feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kelt sajtos kiskifliket és a felvert tojásfehérjével megkenjük. A kiflik addig kelnek, míg a sütő 180 fokra felmelegszik. Ezután a kifliket pirosra sütjük.
    Kelt sajtos kiskiflik