Vissza
Email Link
Nyomtatás
Recept képpel
Smaller
Normal
Larger
Almás piskóta
Recept Nyomtatása
Pin Recept
ELŐKÉSZÍTÉS
45
minutes
perc
SÜTÉS/FŐZÉS
20
minutes
perc
ELKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
5
minutes
perc
FOGÁS
Desszert
KONYHA
Hagyományos
ADAG
6
adag
HOZZÁVALÓK
5
evőkanál
liszt
5
evőkanál
cukor
5
db
tojás
1
csomag
sütőpor
3
evőkanál
joghurt
1
csomag
vaníliás cukor
fél
citrom reszelt héja és leve
5
db
alma
csipet
só
porcukor, fahéj
szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
Az
almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.