Vissza Email Link
Almás piskóta tányéron

Almás piskóta

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 5 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 5 db alma
  • csipet
  • porcukor, fahéj szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
  • A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
  • A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
  • Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.