Vissza Email Link
Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt recept

Egyszerű csirkepörkölt recept részletes leírással
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4-4 db alsó, felső csirkecomb
  • 1 db csirkefarhát
  • 4 db csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír / olaj
  • só, bors, őröltpaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  • Mossuk meg a csirkehúst (csirkecomb, csirkeszárny, farhát)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  • Most jöhetnek a fűszerek. Aki szereti, tehet bele erőspaprikát is.
  • A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
  • Adhatunk a pörkölt mellé tésztát, hasábburgonyát, tarhonyát. Vagy tálalhatjuk a csirkepörköltet nokedlivel is.
    Csirkepörkölt nokedlivel