Epres-pudingos piskóta
Az epres-pudingos piskóta egy egyszerűen elkészíthető "gyümölcstorta", ami igazából bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour óra
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes perc
Pihenőidő2 hours óra
ELKÉSZÍTÉS3 hours óra 15 minutes perc
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
Piskóta tészta hozzávalói:
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Epres-pudingos feltét hozzávalói:
- 1 csomag főzős vaníliapudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 30 kg eper
- 1 csomag tortazselé
Először a piskótát készítjük el:
Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a vizet is.
A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük a tojásos masszába.
Az egészet beleöntjük egy előzőleg vajjal kikent, pici liszttel megszórt gyümölcstorta formába.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pudingot:
Előírtnál kevesebb tejjel készítjük el, és hűlni hagyjuk. (Időnként kavarjuk meg, nehogy bőrösödni kezdjen.)
A megsült piskótát egy tálra borítjuk és ezt is langyosra hűtjük.
Közben a megmosott epreket feldaraboljuk.
A piskótára rásimítjuk a pudingot, kirakjuk eperrel.
A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és a eprekre öntjük.
Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni.