Íme itt a részletes recept a hagymás-szalonnás sós galette elkészítéséhez!Ha könnyű, gyors ételt szeretnél készíteni. Akkor ez a recept a legjobb választás. A galettét hidegen fogyasztva salátával, egy pohár könnyű rozéval esetleg egy hideg sörrel családi, baráti beszélgetések mellé ajánlom.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Majd fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
Közben elkészítjük a rátétet. A szalonnát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
A hűtőből kivett tésztát 4 részre osztjuk és lisztezett felületen egyenként körformára kinyújtjuk.
A tésztakorongokat megkenjük tejföllel úgy, hogy a szélén kb. 2 cm-es csík üresen maradjon. Megszórjuk a hagymával és a szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tészta széleit ráhajtjuk a rátétre és a felvert tojással megkenjük.
200 fokon kb. 10 percig sütjük a hagymás-szalonnás sós galettét.