Vissza Email Link
Hagymás-szalonnás sós galette tepsiben

Hagymás-szalonnás sós galette

Íme itt a részletes recept a hagymás-szalonnás sós galette elkészítéséhez!
Ha könnyű, gyors ételt szeretnél készíteni. Akkor ez a recept a legjobb választás.
A galettét hidegen fogyasztva salátával, egy pohár könnyű rozéval esetleg egy hideg sörrel családi, baráti beszélgetések mellé ajánlom.
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 10 minutes
FOGÁSEbéd, Vacsora
KONYHAFrancia, Kísérletező
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • tál
  • fólia
  • kés
  • kanál
  • nyújtófelület
  • nyújtófa
  • tepsi

HOZZÁVALÓK
  

A galette tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl joghurt
  • fél teáskanál

A galette rátét (teteje) hozzávalói:

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Majd fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
  • Közben elkészítjük a rátétet. A szalonnát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
  • A hűtőből kivett tésztát 4 részre osztjuk és lisztezett felületen egyenként körformára kinyújtjuk.
  • A tésztakorongokat megkenjük tejföllel úgy, hogy a szélén kb. 2 cm-es csík üresen maradjon. Megszórjuk a hagymával és a szalonnával.
    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tészta széleit ráhajtjuk a rátétre és a felvert tojással megkenjük.
  • 200 fokon kb. 10 percig sütjük a hagymás-szalonnás sós galettét.
    Hagymás-szalonnás sós galette tepsiben