A hagymás-szalonnás sós galette egy extrémebb változta a hagyományos franci galette-nek. Ez a magyarosabb változata biztosan elfog ragadtatni. Remek választás lehet minden alkalomra, amikor csak kedved támad valami finomat enni. Nézzük a receptet!
hirdetés
Hagymás-szalonnás sós galette recept
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Majd fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
- Közben elkészítjük a rátétet. A szalonnát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
- A hűtőből kivett tésztát 4 részre osztjuk és lisztezett felületen egyenként körformára kinyújtjuk.
- A tésztakorongokat megkenjük tejföllel úgy, hogy a szélén kb. 2 cm-es csík üresen maradjon. Megszórjuk a hagymával és a szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tészta széleit ráhajtjuk a rátétre és a felvert tojással megkenjük.
- 200 fokon kb. 10 percig sütjük a hagymás-szalonnás sós galettét.

hirdetés
Hagymás-szalonnás sós galette
Íme itt a részletes recept a hagymás-szalonnás sós galette elkészítéséhez!Ha könnyű, gyors ételt szeretnél készíteni. Akkor ez a recept a legjobb választás. A galettét hidegen fogyasztva salátával, egy pohár könnyű rozéval esetleg egy hideg sörrel családi, baráti beszélgetések mellé ajánlom.
Felszerelés
- tál
- fólia
- kés
- kanál
- nyújtófelület
- nyújtófa
- tepsi
HOZZÁVALÓK
A galette tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1,5 dl joghurt
- fél teáskanál só
A galette rátét (teteje) hozzávalói:
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Majd fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
- Közben elkészítjük a rátétet. A szalonnát felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
- A hűtőből kivett tésztát 4 részre osztjuk és lisztezett felületen egyenként körformára kinyújtjuk.
- A tésztakorongokat megkenjük tejföllel úgy, hogy a szélén kb. 2 cm-es csík üresen maradjon. Megszórjuk a hagymával és a szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tészta széleit ráhajtjuk a rátétre és a felvert tojással megkenjük.
- 200 fokon kb. 10 percig sütjük a hagymás-szalonnás sós galettét.
hirdetés
Így elkészült a lilahagymás-szalonnás galette! Várd meg, hogy kihűljön, majd élvezd a finom falatokat.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Hagymás-szalonnás sós galette" Hozzászólások