Hagymatorta
Hagymatorta recept. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a hagymát is!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour óra
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes perc
Pihenőidő30 minutes perc
ELKÉSZÍTÉS2 hours óra
FOGÁSEbéd, Vacsora
KONYHANémet
Torta tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 5 dkg zsír
- 1 db tojás
- só
Hagymatorta rátéthez:
- 50 dkg vöröshagyma
- 7 dkg húsos szalonna
- 2 db tojás
- 1,5 dl tejföl
- só
- bors
Hagymatorta rátét készítése:
A rátétet akár előző nap is elkészíthetjük.
A szalonnát felkockázzuk és addig pirítjuk, míg egy kis zsírt nem enged.
Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott hagymát és a szalonnával együtt megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.
Hagymatorta tészta elkészítése:
A tortatésztához a langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.) Hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk és egy fél órát kelesztjük.
Addig egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A rátéthez a tejfölben elkeverjük a tojást és ezt az öntetet a hagymára öntjük, jól összekeverjük.
A megkelt tésztánkat még egyszer meggyúrjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
Ezután mehet a tortaformába. Úgy igazgassuk el, hogy legyen egy kis pereme is.
Majd ráöntjük a hagymát és 180 fokon pirosra sütjük a hagymatortánkat.