Ez a borzasztóan finom hagymatorta ideális lehet ebédre, de akár vacsorára is. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a finom laktató ételeket. És nem mellesleg szereti a hagymát is!
hirdetés
Hagymatorta recept
- Először a rátétet készítjük el, ezt akár előző nap is megtehetjük. A szalonnát felkockázzuk és addig pirítjuk, míg egy kis zsírt nem enged.
- Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott hagymát és a szalonnával együtt megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.
- A tortatésztához a langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.) Hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk és egy fél órát kelesztjük.
- Addig egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A rátéthez a tejfölben elkeverjük a tojást és ezt az öntetet a hagymára öntjük, jól összekeverjük.
- A megkelt tésztánkat még egyszer meggyúrjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
- Ezután mehet a tortaformába. Úgy igazgassuk el, hogy legyen egy kis pereme is.
- Majd ráöntjük a hagymát és 180 fokon pirosra sütjük a hagymatortánkat.
hirdetés
Hagymatorta
Hagymatorta recept. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a hagymát is!
HOZZÁVALÓK
Torta tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 5 dkg zsír
- 1 db tojás
- só
Hagymatorta rátéthez:
- 50 dkg vöröshagyma
- 7 dkg húsos szalonna
- 2 db tojás
- 1,5 dl tejföl
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
Hagymatorta rátét készítése:
- A rátétet akár előző nap is elkészíthetjük.
- A szalonnát felkockázzuk és addig pirítjuk, míg egy kis zsírt nem enged.
- Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott hagymát és a szalonnával együtt megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.
Hagymatorta tészta elkészítése:
- A tortatésztához a langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.) Hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk és egy fél órát kelesztjük.
- Addig egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A rátéthez a tejfölben elkeverjük a tojást és ezt az öntetet a hagymára öntjük, jól összekeverjük.
- A megkelt tésztánkat még egyszer meggyúrjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
- Ezután mehet a tortaformába. Úgy igazgassuk el, hogy legyen egy kis pereme is.
- Majd ráöntjük a hagymát és 180 fokon pirosra sütjük a hagymatortánkat.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Hagymatorta" Hozzászólások