Vissza Email Link
Krémes csipsz házilag

Házi csipsz recept

Te is unod a boltban kapható csipszeket? Itt a megoldás! Készítsd el a saját csipszedet. Sajtkrémes csipsz házilag elkészítve.
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Csipsz tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 dl tej

Sajtkrémhez

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál
  • bors / chilipor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztben elkavarjuk a sütőport, a sót és elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Összegyúrjuk, a tejjel egy kissé fellazítjuk. Egyállagú, puha tésztát kapunk, amit beteszünk a hűtőbe, míg a sajtos krémet összeállítjuk.
  • A puha vajat elkeverjük a sajttal és a fűszerekkel.
  • A tésztát megfelezzük és kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
  • Ezt megismételjük a tészta másik felével és a maradék krémmel. A rudakat fóliába csomagoljuk és 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Amikor már megszilárdultak a csipsz rudak, kivesszük a hűtőből és éles késsel vékonyan felszeleteljük.
  • A sajtkorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt pirosra sütjük.
    Krémes csipsz házilag