Press "Enter" to skip to content

Sajtkrémes csipsz házilag


Krémes csipsz házilag

Te is unod már a boltban kapható csipszeket? Amik teli vannak fűszerezve, de semmi laktató nincs bennük? Akkor itt van számodra az ideális megoldás! Készítsd el Te magad a saját házi csipszedet. Ez a sajtkrémes csipsz házilag könnyedén elkészíthető. És nagyon jól passzol vendégváráshoz, de még rágcsának is tökéletes.

hirdetés

Sajtkrémes csipsz házilag recept

  1. A lisztben elkavarjuk a sütőport, a sót és elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Összegyúrjuk, a tejjel egy kissé fellazítjuk. Egyállagú, puha tésztát kapunk, amit beteszünk a hűtőbe, míg a sajtos krémet összeállítjuk.
  2. A puha vajat elkeverjük a sajttal és a fűszerekkel.
  3. A tésztát megfelezzük és kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
  4. Ezt megismételjük a tészta másik felével és a maradék krémmel. A rudakat fóliába csomagoljuk és 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Amikor már megszilárdultak a csipsz rudak, kivesszük a hűtőből és éles késsel vékonyan felszeleteljük.
  6. A sajtkorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt pirosra sütjük.
Krémes csipsz házilag
Krémes csipsz házilag
hirdetés
Krémes csipsz házilag

Házi csipsz recept

Te is unod a boltban kapható csipszeket? Itt a megoldás! Készítsd el a saját csipszedet. Sajtkrémes csipsz házilag elkészítve.
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Csipsz tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 dl tej

Sajtkrémhez

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál
  • bors / chilipor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztben elkavarjuk a sütőport, a sót és elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Összegyúrjuk, a tejjel egy kissé fellazítjuk. Egyállagú, puha tésztát kapunk, amit beteszünk a hűtőbe, míg a sajtos krémet összeállítjuk.
  • A puha vajat elkeverjük a sajttal és a fűszerekkel.
  • A tésztát megfelezzük és kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
  • Ezt megismételjük a tészta másik felével és a maradék krémmel. A rudakat fóliába csomagoljuk és 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Amikor már megszilárdultak a csipsz rudak, kivesszük a hűtőből és éles késsel vékonyan felszeleteljük.
  • A sajtkorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt pirosra sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Sajtkrémes csipsz házilag jellemzői

"Sajtkrémes csipsz házilag" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük