Te is unod már a boltban kapható csipszeket? Amik teli vannak fűszerezve, de semmi laktató nincs bennük? Akkor itt van számodra az ideális megoldás! Készítsd el Te magad a saját házi csipszedet. Ez a sajtkrémes csipsz házilag könnyedén elkészíthető. És nagyon jól passzol vendégváráshoz, de még rágcsának is tökéletes.
hirdetés
Sajtkrémes csipsz házilag recept
- A lisztben elkavarjuk a sütőport, a sót és elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Összegyúrjuk, a tejjel egy kissé fellazítjuk. Egyállagú, puha tésztát kapunk, amit beteszünk a hűtőbe, míg a sajtos krémet összeállítjuk.
- A puha vajat elkeverjük a sajttal és a fűszerekkel.
- A tésztát megfelezzük és kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
- Ezt megismételjük a tészta másik felével és a maradék krémmel. A rudakat fóliába csomagoljuk és 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Amikor már megszilárdultak a csipsz rudak, kivesszük a hűtőből és éles késsel vékonyan felszeleteljük.
- A sajtkorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt pirosra sütjük.

hirdetés
Házi csipsz recept
Te is unod a boltban kapható csipszeket? Itt a megoldás! Készítsd el a saját csipszedet. Sajtkrémes csipsz házilag elkészítve.
HOZZÁVALÓK
Csipsz tésztához
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 12,5 dkg hideg vaj
- 1 dl tej
Sajtkrémhez
- 12,5 dkg puha vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- bors / chilipor
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztben elkavarjuk a sütőport, a sót és elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Összegyúrjuk, a tejjel egy kissé fellazítjuk. Egyállagú, puha tésztát kapunk, amit beteszünk a hűtőbe, míg a sajtos krémet összeállítjuk.
- A puha vajat elkeverjük a sajttal és a fűszerekkel.
- A tésztát megfelezzük és kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
- Ezt megismételjük a tészta másik felével és a maradék krémmel. A rudakat fóliába csomagoljuk és 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Amikor már megszilárdultak a csipsz rudak, kivesszük a hűtőből és éles késsel vékonyan felszeleteljük.
- A sajtkorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt pirosra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Sajtkrémes csipsz házilag" Hozzászólások