Ha Te is laktatóbb, finomabb ropikra vágysz, akkor készítsd el házilag! A ropi házilag elkészítve sokkal különlegesebb és finomabb is. Irány a konyha és készítsd el még most!
hirdetés
Ropi házilag recept
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
- Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
- A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
hirdetés
Házi ropi recept
Reszelt sajtos, szezámmagos házi ropi recept
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál oregánó
- 10 dkg hideg vaj
- 1 db tojás
- bors
ELKÉSZÍTÉS
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
- Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
- A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Ropi házilag" Hozzászólások