Press "Enter" to skip to content

Ropi házilag


Ropi házilag szezámmaggal

Ha Te is laktatóbb, finomabb ropikra vágysz, akkor készítsd el házilag! A ropi házilag elkészítve sokkal különlegesebb és finomabb is. Irány a konyha és készítsd el még most!

hirdetés

Ropi házilag recept

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
  2. Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
  4. A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
Ropi házilag szezámmaggal
Ropi házilag szezámmaggal és reszelt sajttal
hirdetés
Ropi házilag szezámmaggal

Házi ropi recept

Reszelt sajtos, szezámmagos házi ropi recept
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS12 minutes
ELKÉSZÍTÉS52 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál oregánó
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
  • Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
  • A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Ropi házilag jellemzői

"Ropi házilag" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>