Vissza Email Link
Ropi házilag szezámmaggal

Házi ropi recept

Reszelt sajtos, szezámmagos házi ropi recept
ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS12 minutes
ELKÉSZÍTÉS52 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál oregánó
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
  • Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
  • A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
    Ropi házilag szezámmaggal