Vissza Email Link
Pulykanyak pörkölt nokedlivel

Pulykanyak pörkölt

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 db pulykanyak lehetőleg jó vastag
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A földarabolt pulykanyakat megmossuk.
  • Két kanálnyi zsíron megpirítjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Rárakjuk a húst, összekavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk.
  • Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Én a pirospaprikát a főzés vége előtt 20 perccel teszem bele. Ekkor a paprika összehúzza, besűríti, krémesebbé teszi a pörkölt levét. Akkor vagyunk kész a főzéssel, ha a hús szinte leválik a csontról.