Vissza Email Link
Sertéspörkölt lábasban

Sertéspörkölt

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 10 minutes
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükség.
  • Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  • Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük és addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik. Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
  • Főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálalhatjuk és savanyúságot adunk mellé.