Vissza Email Link
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel

Tejfölös lucskos káposzta

Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 fej fehérkáposzta
  • 80 dkg porcogós oldalas vagy sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • borsikafű
  • liszt a rántáshoz
  • 1 nagy pohár tejföl hogy mindenkinek elég legyen

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  • A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  • Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
  • Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a rántást:

  • Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  • A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  • Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
  • Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
    Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel