Vissza Email Link
Töltött csirkecomb májjal héjában sült krumplival

Töltött csirkecomb májjal

Töltött csirkecomb májjal recept:
Májjal töltött csirkecombhoz én mindig házi pecsenyecsirkecombot vásárlok. Ugyanis az ilyen csirkének van egy kis zsírja, ami a sütéskor kifejezetten előnyös és sokkal nagyobb, mint a többi csirkecomb.
Ha időt akarunk spórolni, a csirkemájas tölteléket hamarabb is elkészíthetjük. És ha krumplival együtt sütjük, a körettel sem kell külön foglalkoznunk.
ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 15 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 db házi pecsenyecsirkecomb
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 db zsemle szikkadt
  • 3 db főtt tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db nyers tojás
  • bors
  • majoranna
  • zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

Töltött csirkecomb töltelék:

  • A csirkecombokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
  • A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
  • Hozzáadjuk a feldarabolt májat. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával. (Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé.)
  • zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk.
  • A megmosott petrezselyemzöldet is felaprítjuk.
  • Majd a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük.
  • Egy tálban összeállítjuk a töltött csirkecomb tölteléket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Csirkecombok töltése:

  • A csirkecombok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el.
  • Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a töltött csirkecomb tölteléket.
  • A csirkecombokat kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd kizsírozott tepsibe rakjuk.

Köret:

  • A csirkecombok közé újkrumplit rakhatunk köretnek.
  • Amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.

Májjal töltött csirkecombok sütése:

  • A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. 1,5 óráig sütjük.
  • Ekkor villával megnézzük elég puha-e a csirkecomb.
  • Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük a májjal töltött csirkecombokat.
  • Közben a csirkecombokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
    Töltött csirkecomb májjal héjában sült krumplival