Press "Enter" to skip to content

Ropi házilag

Ropi házilag szezámmaggal

Ha Te is laktatóbb, finomabb ropikra vágysz, akkor készítsd el házilag! A ropi házilag elkészítve sokkal különlegesebb és finomabb is. Irány a konyha és készítsd el még most!

hirdetés

Ropi házilag recept

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
  2. Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
  4. A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
Ropi házilag szezámmaggal
Ropi házilag szezámmaggal és reszelt sajttal

Házi ropi recept

Reszelt sajtos, szezámmagos házi ropi recept
Ropi házilag szezámmaggal
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 12 minutes
Összesen: 52 minutes
Adag: 2 adag
Fogás: Uzsonna, Vacsora
Konyha: Kísérletező

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál oregánó
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • bors
hirdetés

Elkészítés

  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és 3-4 evőkanál vízzel összegyúrjuk.
  • Lisztezett nyújtófelületen 3mm vastagságúra nyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, megkenjük tojásfehérjével és szezámmaggal megszórjuk.
  • A házi ropikat 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.
    Ropi házilag szezámmaggal

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Ropi házilag jellemzői

"Ropi házilag" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük