Sok ételünknek van egy alapreceptje, amit különböző módon variálhatunk. Ez a kakaós cseresznyés sütemény is egy ilyen recept. Először a gyümölcs nélküli variációval találkoztam. Ha így készítjük, lehet ez egy torta tésztája is és tölthetjük különféle krémekkel, de magában is nagyon finom. Nyáron viszont érdemes idénygyümölcsökkel, vagy télen befőttel, mélyhűtőből elővett gyümölcsökkel gazdagítani. Sokan szeretnek süteményeket készíteni, de nem szeretnének ezzel sokidőt eltölteni a konyhában. Nekik különösen ajánlom ezt a receptet. Elég hozzá egy tál és egy fakanál, és tiszta marad a konyha.
Kakaós cseresznyés sütemény recept
- A tojást a kétféle cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaóport és a tejjel felváltva apránként a cukros vajhoz adagoljuk. Fakanállal az egészet alaposan eldolgozzuk. Adhatunk hozzá egy teáskanál sütőrumot vagy rumaromát.
- Végül a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét vagy meggyet belekeverjük.
- A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 170 fokon 25- 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Kakaós cseresznyés sütemény
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 25 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 dkg kakaópor
- sütőrum (elhagyható)
- 40 dkg kimagozott cseresznye vagy meggy
ELKÉSZÍTÉS
- A tojást a kétféle cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaóport és a tejjel felváltva apránként a cukros vajhoz adagoljuk. Fakanállal az egészet alaposan eldolgozzuk. Adhatunk hozzá egy teáskanál sütőrumot vagy rumaromát.
- Végül a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét vagy meggyet belekeverjük.
- A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 170 fokon 25- 30 percig sütjük.
"Kakaós cseresznyés sütemény" Hozzászólások