Press "Enter" to skip to content

Kelt sajtos kifli

Kelt sajtos kiskiflik

Készítsd el a kelt sajtos kiflit, hogy napod különlegessé váljon! Egyszerű, mégis ízletes recept, amely garantáltan feldobja a mindennapjaidat. Élvezd az illatok és ízek varázslatát minden falatban!

hirdetés

Kelt sajtos kifli recept

  1. 2 dl cukros, langyos tejben megfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
  2. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót.
  3. A tésztához a tojások sárgájára van szükségük. (A fehérjét a kiflik lekenésére használjuk.)
  4. Beleöntjük az élesztős tejet, majd gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és végül az olajat.
  5. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, mikor már szép sima, ruganyos, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, egyenként kinyújtjuk és 8 cikkelyre vágjuk. Mindegyik cikkelyre ráhelyezünk egy sajtdarabkát és kifli formára feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kelt sajtos kiskifliket és a felvert tojásfehérjével megkenjük. A kiflik addig kelnek, míg a sütő 180 fokra felmelegszik. Ezután a kifliket pirosra sütjük.
Kelt sajtos kiskiflik
Kelt sajtos kiskiflik

Kelt sajtos kifli (64 db)

Ez a kelt sajtos kifli recept egy egyszerű péksütemény lehet, akik már tapasztaltak a keltésztás ételek elkészítésében.
Kelt sajtos kiskiflik
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Kelesztés 45 minutes
Összesen: 1 hour 40 minutes
Adag: 64 db
Fogás: Ebéd, Reggeli, Uzsonna, Vacsora
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1,5 evőkanál
  • 7 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg sajt
  • köménymag
hirdetés

Elkészítés

  • 2 dl cukros, langyos tejben megfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
  • Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót.
  • A tésztához a tojások sárgájára van szükségük. (A fehérjét a kiflik lekenésére használjuk.)
  • Beleöntjük az élesztős tejet, majd gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és végül az olajat.
  • Alaposan kidolgozzuk a tésztát, mikor már szép sima, ruganyos, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, egyenként kinyújtjuk és 8 cikkelyre vágjuk. Mindegyik cikkelyre ráhelyezünk egy sajtdarabkát és kifli formára feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kelt sajtos kiskifliket és a felvert tojásfehérjével megkenjük. A kiflik addig kelnek, míg a sütő 180 fokra felmelegszik. Ezután a kifliket pirosra sütjük.
    Kelt sajtos kiskiflik

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Kelt sajtos kifli jellemzői

Comments are closed.