A muffin készítés azért olyan népszerű, mert nagyon egyszerűen, gyorsan tudunk finomat sütni és szinte lehetetlen elrontani. A mákos muffin receptnek az elkészítésénél ajánlom, hogy előző nap daráljuk le a mákot, aprítsuk föl a tetszőleges aszalt gyümölcsöt. Ebben az esetben sütéssel együtt kb. egy óra alatt kész is a sütink. Aszalt gyümölcs fogyasztása mindannyiunk egészségére válik. Persze legjobb, ha mi magunk tudunk szezonális gyümölcsöket aszalni. Nincs benne adalékanyag és a gyümölcsök megőrzik vitamin- és ásványianyag tartalmukat. A mák segíti az emésztést, a napi szükségletünk negyedét fedezi a vastartalma. Remek méregtelenítő.
Mákos muffin aszalt gyümölccsel recept
- A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a muffinsütőbe papírt helyezünk.
- Egy másik tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzákeverjük a habos tojásos masszát. Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel tudjuk lazítani a tésztánkat.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszánkba és az egészet belekanalazzuk a muffinformába. Kb. 20 perc alatt megsül.
Jó étvágyat kívánok!
Mákos muffin
Felszerelés
- muffinsütő tepsi
- muffin papír
HOZZÁVALÓK
- 4 evőkanál rétesliszt
- 4 evőkanál porcukor
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs
- 4 db tojás
- 12 dkg puha vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a muffinsütőbe papírt helyezünk.
- Egy másik tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzákeverjük a habos tojásos masszát. Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel tudjuk lazítani a tésztánkat.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszánkba és az egészet belekanalazzuk a muffinformába. Kb. 20 perc alatt megsül.
"Mákos muffin" Hozzászólások