Press "Enter" to skip to content

Mákos muffin


Mákos muffin aszalt gyümölccsel

A muffin készítés azért olyan népszerű, mert nagyon egyszerűen, gyorsan tudunk finomat sütni és szinte lehetetlen elrontani. A mákos muffin receptnek az elkészítésénél ajánlom, hogy előző nap daráljuk le a mákot, aprítsuk föl a tetszőleges aszalt gyümölcsöt. Ebben az esetben sütéssel együtt kb. egy óra alatt kész is a sütink. Aszalt gyümölcs fogyasztása mindannyiunk egészségére válik. Persze legjobb, ha mi magunk tudunk szezonális gyümölcsöket aszalni. Nincs benne adalékanyag és a gyümölcsök megőrzik vitamin- és ásványianyag tartalmukat. A mák segíti az emésztést, a napi szükségletünk negyedét fedezi a vastartalma. Remek méregtelenítő.

hirdetés

Mákos muffin aszalt gyümölccsel recept

  1. A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
  2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a muffinsütőbe papírt helyezünk.
  3. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzákeverjük a habos tojásos masszát. Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel tudjuk lazítani a tésztánkat.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszánkba és az egészet belekanalazzuk a muffinformába. Kb. 20 perc alatt megsül.

Jó étvágyat kívánok!

Mákos muffin aszalt gyümölccsel
Mákos muffin aszalt gyümölccsel megtöltve.
hirdetés
Mákos muffin aszalt gyümölccsel

Mákos muffin

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS35 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 12 darab

Felszerelés

  • muffinsütő tepsi
  • muffin papír

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs
  • 4 db tojás
  • 12 dkg puha vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
  • A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a muffinsütőbe papírt helyezünk.
  • Egy másik tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzákeverjük a habos tojásos masszát. Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel tudjuk lazítani a tésztánkat.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszánkba és az egészet belekanalazzuk a muffinformába. Kb. 20 perc alatt megsül.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Mákos muffin jellemzői

"Mákos muffin" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport