Mutatós, kiadós, könnyen elkészíthető meggyes mákos torta receptjét kínálom most. Az elkészítés nagy előnye, hogy nem kell gyúrni, nem kell nyújtani, a mákot előző nap is le tudod darálni. A meggy savanykás íze remekül illik a mák kissé tömör ízéhez. Nem utolsó sorban még egészségedért is teszel, ha ezt a sütit fogyasztod. A meggyben A-, B1-, B2-vitaminok találhatók, magas a kálium- és vastartalma. Antioxidáns, segíti az idegek működését és az emésztést. A mák magas rosttartalma miatt segíti az emésztést, a napi szükségletünk negyedét fedezi a kálcium- és vastartalma. Ezeken kívül találunk benne rezet, foszfort. Remek méregtelenítő.
Meggyes mákos torta recept
- A kétféle lisztet összekeverjük a többi száraz hozzávalókkal, belemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajat és a tojások sárgáját. Kézzel elkezdjük az egészet morzsolgatni, de nem kell összegyúrni.
- A mazsolát megmossuk, pár percre langyos vízbe beáztatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot, a cukrot, a mazsolát.
- Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk. A morzsatésztánk felét leterítjük, enyhén lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a mákos tölteléket. Erre jön a maradék morzsa fele, majd a lecsöpögtetett meggy. Ezt is megszórjuk egy kevés cukorral és a fahéjjal. Végül az egészet beterítjük a maradék morzsával.
- 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Meggyes mákos torta
HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- csipetnyi só
- 2 tojássárga
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg mazsola
- 80 dkg magozott meggy
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
- A kétféle lisztet összekeverjük a többi száraz hozzávalókkal, belemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajat és a tojások sárgáját. Kézzel elkezdjük az egészet morzsolgatni, de nem kell összegyúrni.
- A mazsolát megmossuk, pár percre langyos vízbe beáztatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot, a cukrot, a mazsolát.
- Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk. A morzsatésztánk felét leterítjük, enyhén lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a mákos tölteléket. Erre jön a maradék morzsa fele, majd a lecsöpögtetett meggy. Ezt is megszórjuk egy kevés cukorral és a fahéjjal. Végül az egészet beterítjük a maradék morzsával.
- 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
"Meggyes mákos torta" Hozzászólások