Press "Enter" to skip to content

Meggyes mákos torta


Meggyes mákos torta tányéron

Mutatós, kiadós, könnyen elkészíthető meggyes mákos torta receptjét kínálom most. Az elkészítés nagy előnye, hogy nem kell gyúrni, nem kell nyújtani, a mákot előző nap is le tudod darálni. A meggy savanykás íze remekül illik a mák kissé tömör ízéhez. Nem utolsó sorban még egészségedért is teszel, ha ezt a sütit fogyasztod. A meggyben A-, B1-, B2-vitaminok találhatók, magas a kálium- és vastartalma. Antioxidáns, segíti az idegek működését és az emésztést. A mák magas rosttartalma miatt segíti az emésztést, a napi szükségletünk negyedét fedezi a kálcium- és vastartalma. Ezeken kívül találunk benne rezet, foszfort. Remek méregtelenítő.

Meggyes mákos torta recept

  1. A kétféle lisztet összekeverjük a többi száraz hozzávalókkal, belemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajat és a tojások sárgáját. Kézzel elkezdjük az egészet morzsolgatni, de nem kell összegyúrni.
  2. A mazsolát megmossuk, pár percre langyos vízbe beáztatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot, a cukrot, a mazsolát.
  3. Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk. A morzsatésztánk felét leterítjük, enyhén lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a mákos tölteléket. Erre jön a maradék morzsa fele, majd a lecsöpögtetett meggy. Ezt is megszórjuk egy kevés cukorral és a fahéjjal. Végül az egészet beterítjük a maradék morzsával.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Meggyes mákos torta tányéron
A meggyes mákos torta teli van vitaminnal.
Meggyes mákos torta tányéron

Meggyes mákos torta

ELŐKÉSZÍTÉS45 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra
ELKÉSZÍTÉS1 óra 45 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 8 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • csipetnyi
  • 2 tojássárga

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg mazsola
  • 80 dkg magozott meggy
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 tojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kétféle lisztet összekeverjük a többi száraz hozzávalókkal, belemorzsoljuk a feldarabolt hideg vajat és a tojások sárgáját. Kézzel elkezdjük az egészet morzsolgatni, de nem kell összegyúrni.
  • A mazsolát megmossuk, pár percre langyos vízbe beáztatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot, a cukrot, a mazsolát.
  • Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk. A morzsatésztánk felét leterítjük, enyhén lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a mákos tölteléket. Erre jön a maradék morzsa fele, majd a lecsöpögtetett meggy. Ezt is megszórjuk egy kevés cukorral és a fahéjjal. Végül az egészet beterítjük a maradék morzsával.
  • 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Meggyes mákos torta jellemzői

"Meggyes mákos torta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük