Press "Enter" to skip to content

Paprikás krumpli virslivel


Paprikás krumpli virslivel tányéron

Azt lehet mondani a paprikás krumpli virslivel a magyar konyha egyik alapja. Egyszerű, gyors, laktató. Aki még táplálóvá akarja készíteni, főzhet hozzá tarhonyát (látsd: tarhonyás krumpli) vagy nokedlit.

Paprikás krumpli virslivel recept

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  2. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
  3. Kész állapot előtt 10 perccel beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ha virslit teszünk bele, annak főzéséhez feleannyi idő elegendő.

Jó étvágyat kívánok!

Paprikás krumpli virslivel tányéron
A paprikás krumpli virslivel az igaz magyar ételek alapjai közé tartozik.
Paprikás krumpli virslivel tányéron

Paprikás krumpli virslivel

ELŐKÉSZÍTÉS20 perc
SÜTÉS/FŐZÉS40 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 2 pár virsli vagy kolbász

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  • A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
  • Kész állapot előtt 10 perccel beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ha virslit teszünk bele, annak főzéséhez feleannyi idő elegendő.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Paprikás krumpli virslivel jellemzői

"Paprikás krumpli virslivel" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük