Azt lehet mondani a paprikás krumpli virslivel a magyar konyha egyik alapja. Egyszerű, gyors, laktató. Aki még táplálóvá akarja készíteni, főzhet hozzá tarhonyát (látsd: tarhonyás krumpli) vagy nokedlit.
hirdetés
Paprikás krumpli virslivel recept
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
- Kész állapot előtt 10 perccel beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ha virslit teszünk bele, annak főzéséhez feleannyi idő elegendő.
Jó étvágyat kívánok!

Paprikás krumpli virslivel
HOZZÁVALÓK
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- zsír vagy olaj
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- 2 pár virsli vagy kolbász
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
- Kész állapot előtt 10 perccel beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ha virslit teszünk bele, annak főzéséhez feleannyi idő elegendő.
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Paprikás krumpli virslivel" Hozzászólások