Nem is értem, miért nem készítek gyakrabban madártejet. Talán én is, mint sokan túl macerásnak gondoltam az elkészítését. Mindenkit megnyugtatok, egyáltalán nem bonyolult desszert. Örülök is, hogy újra ráakadtam anyukám receptjére. Ennél finomabb, hűsítő édesség nem is kell. Ez az adag 4 személynek elegendő, de az adag növelhető. Arra vigyázzunk, hogy a romlandóság miatt legkésőbb másnap fogyjon el.
hirdetés
Tökéletes madártej recept
- A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a végén egy evőkanál cukorral elkeverjük.
- A tejet felforraljuk, majd a habból egy evőkanállal galuskákat kanalazunk bele. Szűrőkanállal egyszer-kétszer átforgatjuk, és egy tányérra szedjük.
- A tojássárgát a kétféle cukorral fehéredésig habosra verjük. A megmaradt tejbe öntjük, elkavarjuk, liszttel meghintjük. Sűrűsödésig főzzük gyakori kevergetés mellett.
- Egy tálba öntjük a sárga krémet, ráhelyezzük a habgaluskákat és hűlni hagyjuk. Ezután fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Madártej
HOZZÁVALÓK
- 7,5 dl tej
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a végén egy evőkanál cukorral elkeverjük.
- A tejet felforraljuk, majd a habból egy evőkanállal galuskákat kanalazunk bele. Szűrőkanállal egyszer-kétszer átforgatjuk, és egy tányérra szedjük.
- A tojássárgát a kétféle cukorral fehéredésig habosra verjük. A megmaradt tejbe öntjük, elkavarjuk, liszttel meghintjük. Sűrűsödésig főzzük gyakori kevergetés mellett.
- Egy tálba öntjük a sárga krémet, ráhelyezzük a habgaluskákat és hűlni hagyjuk. Ezután fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni.
hirdetés
hirdetés
"Tökéletes madártej" Hozzászólások