Túrós csusza recept. Aki már evett házilag gyúrt tésztát, az már nem is akarja a boltit használni. Az igaz, hogy munka van vele és sokat kell gyakorolni. De ha valaki szeret a konyhában tenni-venni, úgyis addig próbálgatja, míg tökéletes nem lesz. Hidd el, tapasztalatból mondom: minden egyes próbálkozás után jobb lesz a gyúrttészta. Tulajdonképpen ez az alapja az összes kifőtt tésztának. Innentől kezdve, már csak fantázia és ízlés kérdése, hogy milyen fajta tésztát tálalsz.
hirdetés
Túrós csusza recept
- A tojást egy tálban elmorzsoljuk a liszttel és éppen csak annyi vízzel, hogy gyúrható, de nem lágy tésztát kapjunk.
- Erőteljes mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát kapunk. Ha ezzel megvagyunk, nyújtó felületre borítjuk, 4 részre osztjuk, letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
- A pihentetés után egyenként kinyújtjuk a tésztát gyakori lisztezés mellett. Ezt én úgy csinálom, hogy a belisztezett nyújtófára ráhajtom a tészta egyik végét és mindkét tenyeremmel többször jól végig hengergetem. Ezt megismétlem a másik végével is, majd fordítok egyet a tésztán és a másik két oldalával is ugyanígy járok el. Ha már kellően vékonyra kinyújtottuk a tésztát 4-5 csíkra fölvágjuk, ismét belisztezzük és egymásra rakva tetszőleges méretűre fölvágjuk.
- Egy fazékban vizet forralunk.
- Ezután már csak belerakjuk a fölforrt vízbe és amint följön a víz tetejére, leszűrhetjük.
- A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben lepirítjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg.
- A túrót villával áttörjük, sózzuk, elkeverjük a tejföllel. A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös túróval, a tetejét megszórjuk a zsírjára sütött pörccel.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Túrós csusza recept
HOZZÁVALÓK
- 1 db tojás
- 30 dkg liszt
- víz
- 30 dkg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- 10 dkg szalonna
ELKÉSZÍTÉS
- A tojást egy tálban elmorzsoljuk a liszttel és éppen csak annyi vízzel, hogy gyúrható, de nem lágy tésztát kapjunk.
- Erőteljes mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát kapunk. Ha ezzel megvagyunk, nyújtó felületre borítjuk, 4 részre osztjuk, letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
- A pihentetés után egyenként kinyújtjuk a tésztát gyakori lisztezés mellett. Ezt én úgy csinálom, hogy a belisztezett nyújtófára ráhajtom a tészta egyik végét és mindkét tenyeremmel többször jól végig hengergetem. Ezt megismétlem a másik végével is, majd fordítok egyet a tésztán és a másik két oldalával is ugyanígy járok el. Ha már kellően vékonyra kinyújtottuk a tésztát 4-5 csíkra fölvágjuk, ismét belisztezzük és egymásra rakva tetszőleges méretűre fölvágjuk.
- Egy fazékban vizet forralunk.
- Ezután már csak belerakjuk a fölforrt vízbe és amint följön a víz tetejére, leszűrhetjük.
- A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben lepirítjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg.
hirdetés
hirdetés
"Túrós csusza recept" Hozzászólások