Press "Enter" to skip to content

Hagymatorta

Hagymatorta készre sütve

Ez a borzasztóan finom hagymatorta ideális lehet ebédre, de akár vacsorára is. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a finom laktató ételeket. És nem mellesleg szereti a hagymát is!

hirdetés

Hagymatorta recept

  1. Először a rátétet készítjük el, ezt akár előző nap is megtehetjük. A szalonnát felkockázzuk és addig pirítjuk, míg egy kis zsírt nem enged.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott hagymát és a szalonnával együtt megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.
  3. A tortatésztához a langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.) Hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk és egy fél órát kelesztjük.
  4. Addig egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  5. A rátéthez a tejfölben elkeverjük a tojást és ezt az öntetet a hagymára öntjük, jól összekeverjük.
  6. A megkelt tésztánkat még egyszer meggyúrjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
  7. Ezután mehet a tortaformába. Úgy igazgassuk el, hogy legyen egy kis pereme is.
  8. Majd ráöntjük a hagymát és 180 fokon pirosra sütjük a hagymatortánkat.
Hagymatorta készre sütve
Hagymatorta készre sütve

Hagymatorta

Hagymatorta recept. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a hagymát is!
Hagymatorta készre sütve
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 30 minutes
Pihenőidő 30 minutes
Összesen: 2 hours
Adag: 2 adag
Fogás: Ebéd, Vacsora
Konyha: Német

Hozzávalók

Torta tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 5 dkg zsír
  • 1 db tojás

Hagymatorta rátéthez:

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 7 dkg húsos szalonna
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • bors
hirdetés

Elkészítés

Hagymatorta rátét készítése:

  • A rátétet akár előző nap is elkészíthetjük.
  • A szalonnát felkockázzuk és addig pirítjuk, míg egy kis zsírt nem enged.
  • Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott hagymát és a szalonnával együtt megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.

Hagymatorta tészta elkészítése:

  • A tortatésztához a langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.) Hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk és egy fél órát kelesztjük.
  • Addig egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  • A rátéthez a tejfölben elkeverjük a tojást és ezt az öntetet a hagymára öntjük, jól összekeverjük.
  • A megkelt tésztánkat még egyszer meggyúrjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
  • Ezután mehet a tortaformába. Úgy igazgassuk el, hogy legyen egy kis pereme is.
  • Majd ráöntjük a hagymát és 180 fokon pirosra sütjük a hagymatortánkat.
    Hagymatorta készre sütve

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Hagymatorta jellemzői

"Hagymatorta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük