Press "Enter" to skip to content

Birsalma kompót

Finom birsalma kompót

A birsalma kompót készítése egyszerű. Éppen ezért kötelező, hogy kihasználd ezt az ízletes gyümölcsöt, amikor éppen a szezonja van. A birsalma gazdag tápanyagokban és rostokban, ami számos egészségügyi előnyt kínál.

hirdetés

Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan készítsd el a birsalma kompótot, és milyen előnyei vannak. Olvass tovább, hogy megismerd a birsalma kompót varázslatos világát!

Birsalma kompót recept

  1. A birsalmákat megmossuk és egy nagy késsel óvatosan előbb félbe, majd negyedekbe vágjuk. A magházukat eltávolítjuk és tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk.
  2. Ezután egy fazékba rakjuk a birsalmákat, ízlés szerint megszórjuk cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

A birsalma kompót előnyei

A birsalma nagyon értékes gyümölcsünk. Pektinben gazdag, ezáltal gyulladáscsökkentő. Segíti az emésztést, szabályozza koleszterint, ásványi anyagokat (réz, vas, kálium, foszfor) is tartalmaz.

Az a fajta gyümölcs, amit nyersen nem, csak feldolgozva fogyasztunk. Leggyakrabban kompót vagy birsalmasajt készül belőle.

Én gyakran készítek birsalmakompótot ebédhez. A leve is nagyon finom és üdítő.

Finom birsalma kompót
Finom birsalma kompót

Birsalma kompót

Egyszerű birsalma kompót recept
Finom birsalma kompót
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
Összesen: 55 minutes
Adag: 4 adag
Fogás: Alaprecept, Kompót, Köret
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 3-4 db birsalma
  • cukor
  • víz
hirdetés

Elkészítés

  • A birsalmákat megmossuk és egy nagy késsel óvatosan előbb félbe, majd negyedekbe vágjuk. A magházukat eltávolítjuk és tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk.
  • Ezután egy fazékba rakjuk a birsalmákat, ízlés szerint megszórjuk cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
    Finom birsalma kompót

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés:

Birsalma kompót jellemzői

"Birsalma kompót" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük