Ha egy igazán frissítő, savanykás italra vágysz. Akkor a gyömbérszörp lesz a tökéletes számodra. A gyömbér és a citrom savanykás íze egyből fel fog pezsdíteni. Hogy jobban teljen a nap!
hirdetés
Gyömbérszörp recept
- A cukorból és vízből szirupot készítünk. Vagyis lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor elolvad és egy kicsit besűrűsödik.
- Közben a gyömbért megpucoljuk és vékony szeletekre felszeljük.
- A kész szirupba belehelyezzük a gyömbérszeleteket és pár percig összeforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és fedő alatt langyosra hűtjük.
- A citromot kicsavarjuk és a félig kihűlt szörphöz öntjük. Fedő alatt tovább hűtjük.
- A gyömbérszörpöt leszűrjük, üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
hirdetés
Gyömbérszörp
Házi gyömbérszörp recept. Ha egy igazán frissítő, hűsítő italra vágysz, akkor ezt ki kell próbálnod.Mivel mi szeretjük a gyömbér kissé csípős ízét. Ezért egy napig szoktam áztatni a szirupban és csak másnap szűröm le. Nem teszek bele tartósítót, ezért hűtőben kell tárolni és nálunk gyorsan el is fogy.Amellett, hogy finom, még egészséges is. Hiszen a gyömbér vérhígító, gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, erősíti az immuntrendszert.
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg cukor
- 7,5 dl víz
- 20 dkg gyömbér
- 2 db citrom
ELKÉSZÍTÉS
- A cukorból és vízből szirupot készítünk. Vagyis lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor elolvad és egy kicsit besűrűsödik.
- Közben a gyömbért megpucoljuk és vékony szeletekre felszeljük.
- A kész szirupba belehelyezzük a gyömbérszeleteket és pár percig összeforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és fedő alatt langyosra hűtjük.
- A citromot kicsavarjuk és a félig kihűlt szörphöz öntjük. Fedő alatt tovább hűtjük.
- A gyömbérszörpöt leszűrjük, üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Gyömbérszörp" Hozzászólások