A forralt bor készítése advent idején a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke. Ezt a hangulatot otthon is megteremthetjük magunknak. Nincs is meghittebb, mint egy gyertya fénye mellett a meleg szobában elkortyolgatni egy-egy csésze forralt bort a párunkkal. Kell-e ennél több?
hirdetés
Forralt bor készítése
- A bort beleöntjük egy kisebb fazékba, én öntök hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Beleszórjuk ízlés szerint cukrot, ki mennyire szereti édesen, ill., hogy édes vagy száraz bort használunk.
- Ezután jöhetnek a fűszerek a narancs kivételével. Fedő alatt a legkisebb fokozaton melegítsük. Nem szabad, hogy forrjon, mert úgy elillan az alkohol belőle.
- Amikor már elérte a kellő hőfokot, belekarikázzuk a narancsot. Én előtte megpucoltam a narancsot. Hőálló poharakban vagy csészékben kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Forralt bor készítése
HOZZÁVALÓK
- 1 üveg vörösbor
- 1,5 dl víz
- cukor
- egész fahéj
- szegfűszeg
- narancs
ELKÉSZÍTÉS
- Ezután jöhetnek a fűszerek a narancs kivételével. Fedő alatt a legkisebb fokozaton melegítsük. Nem szabad, hogy forrjon, mert úgy elillan az alkohol belőle.
- Amikor már elérte a kellő hőfokot, belekarikázzuk a narancsot. Én előtte megpucoltam a narancsot. Hőálló poharakban vagy csészékben kínáljuk.
hirdetés
hirdetés
"Forralt bor készítése" Hozzászólások