A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret. De ha már unalmassá vált, akkor felturbózhatjuk egy kevés hagymával. És így létrejön a hagymás krumplipüré. A hagyma frissége és roppanóssága teszi különlegessé, ezt a köretet.
hirdetés
Hagymás krumplipüré recept
- Először hagyományos krumplipürét készítünk. A megpucolt, megmosott krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzünk.
- Leöntjük róla a vizet, áttörjük, vajjal, tejföllel fellazítjuk, ízlés szerint sózzuk.
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és a kész krumplipüréhez keverjük.
Másfajta krumplipürét szeretnél?
Talán nem hagymás krumplipürét szeretnél készíteni? Valami mást? Akkor itt van számodra néhány krumplipüré variációt:
Megmaradt a krumplipüré?
Néha túlsok krumplipürét főzünk és ránk marad. De szerencsére sok mindent készíthetünk a krumplipüréből. Összeszedtem néhány ötletet a maradék krumplipüré felhasználására!
Tudod már mit szeretnél készíteni a krumplipüré mellé? « Tudok ebben is segíteni!
hirdetés
Hagymás krumplipüré
Hagymás krumplipüré recept
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg krumpli
- 1 teáskanál só
- 4 dkg vaj
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kis fej lilahagyma
ELKÉSZÍTÉS
- Először hagyományos krumplipürét készítünk. A megpucolt, megmosott krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzünk.
- Leöntjük róla a vizet, áttörjük, vajjal, tejföllel fellazítjuk, ízlés szerint sózzuk.
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és a kész krumplipüréhez keverjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Hagymás krumplipüré" Hozzászólások