Press "Enter" to skip to content

Hagymás krumplipüré


Hagymás krumplipüré tányéron

A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret. De ha már unalmassá vált, akkor felturbózhatjuk egy kevés hagymával. És így létrejön a hagymás krumplipüré. A hagyma frissége és roppanóssága teszi különlegessé, ezt a köretet.

Hagymás krumplipüré recept

  1. Először hagyományos krumplipürét készítünk. A megpucolt, megmosott krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzünk.
  2. Leöntjük róla a vizet, áttörjük, vajjal, tejföllel fellazítjuk, ízlés szerint sózzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és a kész krumplipüréhez keverjük.

Másfajta krumplipürét szeretnél?

Talán nem hagymás krumplipürét szeretnél készíteni? Valami mást? Akkor itt van számodra néhány krumplipüré variációt:

Tejfölös krumplipüré »

Zelleres krumplipüré »

 

Megmaradt a krumplipüré?

Néha túlsok krumplipürét főzünk és ránk marad. De szerencsére sok mindent készíthetünk a krumplipüréből. Összeszedtem néhány ötletet a maradék krumplipüré felhasználására!

Tudod már mit szeretnél készíteni a krumplipüré mellé? « Tudok ebben is segíteni!

Hagymás krumplipüré tányéron
Hagymás krumplipüré egy remek ebédhez.
Hagymás krumplipüré tányéron

Hagymás krumplipüré

Hagymás krumplipüré recept
ELŐKÉSZÍTÉS20 perc
SÜTÉS/FŐZÉS25 perc
ELKÉSZÍTÉS45 perc
FOGÁSEbéd, Köret
KONYHAKísérletező
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg krumpli
  • 1 teáskanál
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kis fej lilahagyma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Először hagyományos krumplipürét készítünk. A megpucolt, megmosott krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzünk.
  • Leöntjük róla a vizet, áttörjük, vajjal, tejföllel fellazítjuk, ízlés szerint sózzuk.
  • A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és a kész krumplipüréhez keverjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hagymás krumplipüré jellemzői

"Hagymás krumplipüré" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.