A hamis gesztenyés szelet egy olyan sütemény, aminek a tölteléke megtévesztésig hasonlít a gesztenyeízéhez. A „hamis” jelzőt azért kapta, mert a töltelék nem valódi gesztenyéből készül, hanem krumpliból és darált dióból, valamit más hozzávalókból.
hirdetés
Hamis gesztenyés szelet recept
- A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, vízben megfőzzük, áttörjük és kihűtjük.
- A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt és a tejfölt. Összegyúrjuk, ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés tejfölt. Könnyű, laza tésztát kapunk.
- A kihűlt krumpliban elkeverjük a porcukrot, a diót, a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is a krumplihoz adagoljuk.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A sütemény tésztát megfelezzük.
- Az egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a hamis gesztenye krémet majd befedjük a tészta másik kinyújtott felével.
- A hamis gesztenye szeletet villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a levegő távozni tudjon, majd megsütjük. Majd berakjuk a sütőbe és kb. 40 percig sütjük.
hirdetés
Hamis gesztenyés szelet
Íme itt van a recept a hamis gesztenye szelet elkészítéséhez!
HOZZÁVALÓK
A sütemény tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 3 db tojássárga
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
A hamis gesztenye töltelék hozzávalói:
- 30 dkg krumpli
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 db tojásfehérje
- 2 evőkanál sütőrum
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, vízben megfőzzük, áttörjük és kihűtjük.
- A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt és a tejfölt. Összegyúrjuk, ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés tejfölt. Könnyű, laza tésztát kapunk.
- A kihűlt krumpliban elkeverjük a porcukrot, a diót, a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is a krumplihoz adagoljuk.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A sütemény tésztát megfelezzük.
- Az egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a hamis gesztenye krémet majd befedjük a tészta másik kinyújtott felével.
- A hamis gesztenye szeletet villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a levegő távozni tudjon, majd megsütjük. Majd berakjuk a sütőbe és kb. 40 percig sütjük.
hirdetés
Így elkészült a hamis gesztenyés szelet! Szeleteld fel, hintsd meg porcukorral és élvezd ezt a finom és könnyű desszertet.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Hamis gesztenyés szelet" Hozzászólások