Press "Enter" to skip to content

Hamis gesztenyés szelet


Hamis gesztenyés szelet porcukorral meghintve

A hamis gesztenyés szelet egy olyan sütemény, aminek a tölteléke megtévesztésig hasonlít a gesztenyeízéhez. A „hamis” jelzőt azért kapta, mert a töltelék nem valódi gesztenyéből készül, hanem krumpliból és darált dióból, valamit más hozzávalókból.

hirdetés

Hamis gesztenyés szelet recept

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, vízben megfőzzük, áttörjük és kihűtjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt és a tejfölt. Összegyúrjuk, ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés tejfölt. Könnyű, laza tésztát kapunk.
  3. A kihűlt krumpliban elkeverjük a porcukrot, a diót, a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is a krumplihoz adagoljuk.
  4. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A sütemény tésztát megfelezzük.
  5. Az egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a hamis gesztenye krémet majd befedjük a tészta másik kinyújtott felével.
  6. A hamis gesztenye szeletet villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a levegő távozni tudjon, majd megsütjük. Majd berakjuk a sütőbe és kb. 40 percig sütjük.
Hamis gesztenyés szelet porcukorral meghintve
Hamis gesztenyés szeletek felszeletelve
hirdetés
Hamis gesztenyés szelet porcukorral meghintve

Hamis gesztenyés szelet

Íme itt van a recept a hamis gesztenye szelet elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

A sütemény tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 3 db tojássárga
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet

A hamis gesztenye töltelék hozzávalói:

  • 30 dkg krumpli
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál sütőrum

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, vízben megfőzzük, áttörjük és kihűtjük.
  • A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt és a tejfölt. Összegyúrjuk, ha szükséges, adunk még hozzá egy kevés tejfölt. Könnyű, laza tésztát kapunk.
  • A kihűlt krumpliban elkeverjük a porcukrot, a diót, a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is a krumplihoz adagoljuk.
  • A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A sütemény tésztát megfelezzük.
  • Az egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a hamis gesztenye krémet majd befedjük a tészta másik kinyújtott felével.
  • A hamis gesztenye szeletet villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a levegő távozni tudjon, majd megsütjük. Majd berakjuk a sütőbe és kb. 40 percig sütjük.
hirdetés

Így elkészült a hamis gesztenyés szelet! Szeleteld fel, hintsd meg porcukorral és élvezd ezt a finom és könnyű desszertet.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Hamis gesztenyés szelet jellemzői

"Hamis gesztenyés szelet" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>