Press "Enter" to skip to content

Joghurtos padlizsánkrém


Joghurtos padlizsánkrém

Ha felszeretnéd dobni az étkezéseket, akkor próbáld ki a joghurtos padlizsánkrémet. A joghurtos padlizsánkrém puhasága és lágysága nem mindennapivá teszi az étkezéseket.

hirdetés

Joghurtos padlizsánkrém recept

  1. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk, megsózzuk és félretesszük.
  3. A tojássárgával elkeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. A padlizsánok végeit levágjuk és alaposan megmossuk.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a padlizsánokat és kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
  6. A sütőben puhára sütjük, majd kivesszük. Kihűtjük és a héját lehúzzuk.
  7. Egy üveg vagy porcelántálba kaparjuk a padlizsán belsejét, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a tojáskrémet is és botmixerrel pürésítjük.
  8. Végül a padlizsánkrémbe belekeverjük a joghurtot.
  9. És 1-2 órára hűtőbe tesszük a joghurtos padlizsánkrémet.

 

Még több a padlizsánkrémről

Talán inkább a klasszikus fokhagymás padlizsánkrémet szeretnél készíteni? Ha kipróbálnád a klasszikus formát a joghurtos padlizsánkrém helyett, akkor kattints a fenti linkre!

És ha izgat a padlizsánkrém kalóriatartalma. « Itt megtudod!

Joghurtos padlizsánkrém
Joghurtos padlizsánkrém recept.
hirdetés
Joghurtos padlizsánkrém

Joghurtos padlizsánkrém

Különleges joghurtos padlizsánkrém recept
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS35 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 55 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 db padlizsán közepes méretű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tojássárga
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár joghurt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A sütőt 200 fokra fölmelegítjük.
  • A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk, megsózzuk és félretesszük.
  • A tojássárgával elkeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk.
  • A padlizsánok végeit levágjuk és alaposan megmossuk.
  • Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a padlizsánokat és kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
  • A sütőben puhára sütjük, majd kivesszük. Kihűtjük és a héját lehúzzuk.
  • Egy üveg vagy porcelántálba kaparjuk a padlizsán belsejét, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a tojáskrémet is és botmixerrel pürésítjük.
  • Végül a padlizsánkrémbe belekeverjük a joghurtot.
  • És 1-2 órára hűtőbe tesszük a joghurtos padlizsánkrémet.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Joghurtos padlizsánkrém jellemzői

"Joghurtos padlizsánkrém" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport