Press "Enter" to skip to content

Padlizsánkrém készítése


Padlizsánkrém kenyérre kenve

Padlizsánkrém készítése egyszerűen és könnyedén. A padlizsán ízét jól kiemeli a fokhagyma. Aki szereti, bátran tehet bele több gerezdet is.

hirdetés

Padlizsánkrém készítése

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
  2. A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
  3. A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
  4. Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
  5. Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
  6. Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
  7. A padlizsánkrém elkészítése után 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Padlizsánkrém kalória tartalma

4 adag padlizsánkrém kalória tartalma: 1053 kcal

 

Még több a padlizsánkrémről

Talán inkább a joghurtos padlizsánkrémet szeretnél készíteni? Ha kipróbálnád a joghurtos formát a klasszikus fokhagymás padlizsánkrém helyett, akkor kattints a fenti linkre!

Padlizsánkrém kenyérre kenve
Padlizsánkrém készítése egyszerűen.
hirdetés
Padlizsánkrém kenyérre kenve

Padlizsánkrém készítése

Fokhagymás padlizsánkrém készítése
ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 35 minutes
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag
Kalória 1053 kcal

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 db padlizsán
  • 1 tojássárga
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • pici cukor
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma kicsi

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
  • A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
  • padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk,
  • Kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
  • Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
  • Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
  • Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
  • A kész padlizsánkrémet 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Padlizsánkrém készítése jellemzői

"Padlizsánkrém készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>