Press "Enter" to skip to content

Padlizsánkrém készítése


Padlizsánkrém kenyérre kenve

Padlizsánkrém készítése egyszerűen és könnyedén. A padlizsán ízét jól kiemeli a fokhagyma. Aki szereti, bátran tehet bele több gerezdet is.

Padlizsánkrém készítése

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
  2. A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
  3. A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
  4. Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
  5. Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
  6. Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
  7. A padlizsánkrém elkészítése után 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Padlizsánkrém kalória tartalma

4 adag padlizsánkrém kalória tartalma: 1053 kcal

 

Még több a padlizsánkrémről

Talán inkább a joghurtos padlizsánkrémet szeretnél készíteni? Ha kipróbálnád a joghurtos formát a klasszikus fokhagymás padlizsánkrém helyett, akkor kattints a fenti linkre!

Padlizsánkrém kenyérre kenve
Padlizsánkrém készítése egyszerűen.
Padlizsánkrém kenyérre kenve

Padlizsánkrém készítése

Fokhagymás padlizsánkrém készítése
ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
Pihenőidő2 óra
ELKÉSZÍTÉS2 óra 35 perc
FOGÁSUzsonna, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag
Kalória 1053 kcal

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 db padlizsán
  • 1 tojássárga
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál mustár
  • pici cukor
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma kicsi

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
  • A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
  • padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk,
  • Kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
  • Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
  • Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
  • Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
  • A kész padlizsánkrémet 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Padlizsánkrém készítése jellemzői

"Padlizsánkrém készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.