Padlizsánkrém készítése egyszerűen és könnyedén. A padlizsán ízét jól kiemeli a fokhagyma. Aki szereti, bátran tehet bele több gerezdet is.
hirdetés
Padlizsánkrém készítése
- A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
- A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
- A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk. Hegyes késsel sűrűn megszurkáljuk, kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
- Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
- Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
- Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
- A padlizsánkrém elkészítése után 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
Padlizsánkrém kalória tartalma
4 adag padlizsánkrém kalória tartalma: 1053 kcal
Még több a padlizsánkrémről
Talán inkább a joghurtos padlizsánkrémet szeretnél készíteni? Ha kipróbálnád a joghurtos formát a klasszikus fokhagymás padlizsánkrém helyett, akkor kattints a fenti linkre!

hirdetés
Padlizsánkrém készítése
Fokhagymás padlizsánkrém készítése
HOZZÁVALÓK
- 2 db padlizsán
- 1 tojássárga
- 1 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál mustár
- pici cukor
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma kicsi
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára fölszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
- A tepsibe sütőpapírt helyezzük, a sütőt 200°C-ra melegítjük.
- Kb. 20 percre a sütőbe helyezzük, ezalatt a padlizsán bőre megfonnyad, a belseje puha lesz.
- Közben a tojássárgát összekavarjuk az olajjal, mustárral, sóval, cukorral és borssal.
- Amikor a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és párpercig hűlni hagyjuk majd héját lehúzzuk és a belsejét villával összetörjük.
- Ezután a pépesített padlizsánt összekeverjük a sózott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával és ráöntjük a tojásos, olajos krémet. Az egészet egy botmixerrel krémesítjük.
- A kész padlizsánkrémet 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Padlizsánkrém készítése" Hozzászólások