Házi májkrém csirkemájból. Ugye ismerős a kérdés: Mit adjunk a gyereknek, a párunknak tízóraira? Ezzel a májkrémmel megkent zsemle, rászelve uborkával, paprikával már igazán kedvelt elemózsia. Amióta rátaláltam erre a receptre, nagyon gyakran készítem el. Igaz én is olvasok olyan információkat, hogy a máj méreganyagokat tartalmaz. Ezért nagyon fontos, hogy megbízható helyről vásároljunk, hiszen, ha megfelelő módon tartották az állatot, esetleg biogazdálkodásból származik, baj nem lehet. Másfelől vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Pl. a D-vitamin pótlására a máj a legalkalmasabb élelmiszer.
Házi májkrém csirkemájból recept
- A vajon megdinszteljük a vöröshagymát és rászeljük a fokhagymát.
- A májat megtisztítjuk, megmossuk és a felolvasztott vajra tesszük. Nem kell vizet adni hozzá, mert a máj úgyis vizet enged. Kavargatva addig pároljuk, míg a leve el nem fő és ha a májba villát szúrunk, akkor nem jön ki belőle lé. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, bőven szórunk rá majorannát és egy kevés pirospaprikát.
- Jól összekeverjük és egy botmixerrel pépesítjük. Még forrón a tálaló tálba vagy üvegbe szedjük, mert ahogy hűl, gyorsan szilárdul is.
Jó étvágyat kívánok!
Házi májkrém csirkemájból
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg csirkemáj
- 5 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoranna
- őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
- A vajon megdinszteljük a vöröshagymát és rászeljük a fokhagymát.
- A májat megtisztítjuk, megmossuk és a felolvasztott vajra tesszük. Nem kell vizet adni hozzá, mert a máj úgyis vizet enged. Kavargatva addig pároljuk, míg a leve el nem fő és ha a májba villát szúrunk, akkor nem jön ki belőle lé. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, bőven szórunk rá majorannát és egy kevés pirospaprikát.
- Jól összekeverjük és egy botmixerrel pépesítjük. Még forrón a tálaló tálba vagy üvegbe szedjük, mert ahogy hűl, gyorsan szilárdul is.
"Házi májkrém csirkemájból" Hozzászólások