Press "Enter" to skip to content

Házi kenyér


Házi kenyér félbevágva

A házi kenyér sütés maga a csoda. Igaz, hogy a kelttészták készítése időigényes, de nagyon megéri. Talán fárasztónak találod a dagasztást, de a ritmusos mozgás, az erőkifejtés igazán jó stresszlevezetés. Honnan lehet tudni, hogy megfelelő-e a tésztánk és abbahagyhatjuk a dagasztást? Ujjaink között egy sima, ruganyos tésztát kell kapnunk. Minél hosszabb ideig dagasztunk, annál több levegő kerül a tésztába, annál lazább szerkezetű lesz a kenyerünk.

hirdetés

Házi kenyér recept

  1. A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  2. Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a megkelt kenyeret a tepsibe rakjuk, éles késsel 2-3 helyen bevágjuk. Kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Házi kenyér félbevágva
A házi kenyér sokkal finomabb és laktatóbb, mint a bolti kenyér.
hirdetés
Házi kenyér félbevágva

Házi kenyér

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 45 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 pohár sima liszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dl víz
  • 1-1 evőkanállal magvak: napraforgólenmagtökmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  • Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a megkelt kenyeret a tepsibe rakjuk, éles késsel 2-3 helyen bevágjuk. Kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
Megosztás:

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Házi kenyér jellemzői

"Házi kenyér" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetés