A házi kenyérsütés egy valóságos csoda! Igaz, hogy a kelt tészta készítése időigényes, de az eredmény minden pillanatát élvezni fogod. Igaz, a dagasztás néha kihívás lehet, az élmény és az íz kárpótolni fog. Élvezd az egyszerűségét, és készítsd el saját házi kenyered!
hirdetés
Házi kenyér recept
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a megkelt kenyeret a tepsibe rakjuk és éles késsel 2-3 helyen bevágjuk.
- Kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a kenyerünket.
hirdetés
Házi kenyér
Íme itt a részletes recept a laktató házi kenyér elkészítéséhez!Honnan lehet tudni, hogy megfelelő-e a tésztánk és abbahagyhatjuk a dagasztást? Ujjaink között egy sima, ruganyos tésztát kell kapnunk. Minél hosszabb ideig dagasztunk, annál több levegő kerül a tésztába, annál lazább szerkezetű lesz a kenyerünk.
HOZZÁVALÓK
- 4 pohár sima liszt
- 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 4 evőkanál olaj
- 4 dl víz
- 1-1 evőkanállal magvak: napraforgó, lenmag, tökmag
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a megkelt kenyeret a tepsibe rakjuk, éles késsel 2-3 helyen bevágjuk. Kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
További kenyér receptek:
Ha megjött a kedved a kenyérsütéshez és kipróbálnál másfajta kenyereket is, akkor ajánlok még pár receptet, amik közül nyugodtan csemegézhetsz:
hirdetés
"Házi kenyér" Hozzászólások