A házi kenyér sütés maga a csoda. Igaz, hogy a kelttészták készítése időigényes, de nagyon megéri. Talán fárasztónak találod a dagasztást, de a ritmusos mozgás, az erőkifejtés igazán jó stresszlevezetés. Honnan lehet tudni, hogy megfelelő-e a tésztánk és abbahagyhatjuk a dagasztást? Ujjaink között egy sima, ruganyos tésztát kell kapnunk. Minél hosszabb ideig dagasztunk, annál több levegő kerül a tésztába, annál lazább szerkezetű lesz a kenyerünk.
hirdetés
Házi kenyér recept
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a megkelt kenyeret a tepsibe rakjuk, éles késsel 2-3 helyen bevágjuk. Kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Házi kenyér
HOZZÁVALÓK
- 4 pohár sima liszt
- 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 4 evőkanál olaj
- 4 dl víz
- 1-1 evőkanállal magvak: napraforgó, lenmag, tökmag
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, a megkelt kenyeret a tepsibe rakjuk, éles késsel 2-3 helyen bevágjuk. Kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Házi kenyér" Hozzászólások