Press "Enter" to skip to content

Kukoricás kenyér


Kukoricás kenyér alátéten

Kukoricás kenyeret már eddig is sütöttem, de az csak annyiból állt, hogy kukoricaliszt is került bele. Idén nyáron gondoltam egyet és mivel éppen volt otthon főtt kukorica, ami nem fogyott el, így a lemorzsolt kukoricából tettem a kenyértésztába. Azóta már többször megsütöttem, tehát jól sikerült. Morzsolt kukoricát nyugodtan le is fagyaszthatunk és akkor nem kell a cukrozott boltit használni.

Kukoricás kenyér recept

  1. A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A víz és az olaj hozzáadásával összegyúrjuk, végül hozzáadjuk a kukoricát is.
  2. Miután összegyúrtuk, elkezdjük dagasztani. Addig dolgozunk a tésztával, míg a tál fala és a kezünk sem lesz már tésztás, ha az egyik ujjunkat belenyomjuk a tésztába, a mélyedés rövid idő múlva fölemelkedik. A jól kidagasztott kenyeret egyik kezünkkel fölemeljük, alá is hintünk egy kevés lisztet és a tetejére is. Letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a megkelt kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét és beszoktam vagdosni, majd készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Kukoricás kenyér alátéten
Ha unod már a hagyományos kenyereket, akkor próbáld ki a kukoricás kenyér receptet.
Kukoricás kenyér alátéten

Kukoricás kenyér

ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
Pihenőidő1 óra
ELKÉSZÍTÉS1 óra 45 perc
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg fehérliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl víz
  • 20 dkg főtt, morzsolt kukorica

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A víz és az olaj hozzáadásával összegyúrjuk, végül hozzáadjuk a kukoricát is.
  • Miután összegyúrtuk, elkezdjük dagasztani. Addig dolgozunk a tésztával, míg a tál fala és a kezünk sem lesz már tésztás, ha az egyik ujjunkat belenyomjuk a tésztába, a mélyedés rövid idő múlva fölemelkedik. A jól kidagasztott kenyeret egyik kezünkkel fölemeljük, alá is hintünk egy kevés lisztet és a tetejére is. Letakarva duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a megkelt kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét és beszoktam vagdosni, majd készre sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Kukoricás kenyér jellemzői

"Kukoricás kenyér" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.